Mielipidekirjoitus: Taas kikyä ja työläisten selkänahasta repimistä - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Taas kikyä ja työläisten selkänahasta repimistä

7.8.2019 15:02

Tulihan se sieltä, meinaan pääministerin palkkamalttilausunto. Ei tämä sinänsä yllätä, mutta viime kauden oppositiohuutelut tuntuvat nyt unohtuneen samoin kuin palkansaajat.

Tämä pistää miettimään, onko todella mitään väliä kuka Suomea johtaa, kun kaikki revitään kuitenkin työläisten selkänahasta. Viime hallitus kauden kikyt ja lomarahaleikkaukset tuntuvat saavan jatkoa, olihan demarit Sipilän konsulttina ajamassa näitä heikennyksiä. Samalla hampaattomat ammattiliitot paria lukuun ottamatta hyväksyivät hykerrellen asian, mutta tulee muistaa muutkin oppositiossa olleet, jotka äänestivät jaa kiky-asiassa, Esimerkiksi gallupeissa johtavat persut ja vihreät äänestivät jaa.

Ihmettelenkin sitä, mikä on näiden puolueiden kannatuksen nousun syy? Voiko toisiaan olla niin, että persujen ulkomaalaisvastaisuus on se agenda, mitään muuta heiltä ei ikänä tule ulos. Vihreät taas läimivät ilmastomuutoksella, mutta missä olivat Jyväskylän MM-rallin aikana? Olivatko lehtereillä ympäristökokouksen jälkeen?

Ei paljon jää kansanedustajia, jotka olivat tätä työtätekevien löylytystä vastaan. Kannattaa muistaa ja hakea muistista, mistä puolueesta he olivat.

Ilari Koivula

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: