Eurooppa on maksanut USA:n aggressiosta valtavat summat? Mihin Sallisen väittämät perustuvat? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Eurooppa on maksanut USA:n aggressiosta valtavat summat? Mihin Sallisen väittämät perustuvat?

18.1.2020 21:40

Erik Sallisen mielipidekirjoitus (SK 13.1.) SK:ssa oli suorastaan pöyristyttävä. Eurooppa on maksanut USA:n aggressiosta valtavat summat? Kuinka paljon, mihin väittämä perustuu ja kuinka pitkällä ajanjaksolla?

Yhdysvallat tappoi kenraali Suleimanin ja hänen mukanaan 7 muuta ihmistä. Sallisen olisi puolueettomuuden nimissä pitänyt myös ilmoittaa, kuinka paljon Suleimanin käskystä on ihmisiä tapettu. Käyttääkseni Sallisen ilmaisutapaa, niin ilmeisesti satoja tuhansia, joukossa myös muslimeja. Suleimanin edustama valtio on viimeisten tietojen mukaan tappanut satoja oman maan kansalaista. Onko USA syyllinen näihinkin murhiin?

Oma lukunsa Sallisen kirjoittelussa on presidentti Niinistön ala-arvoinen arvostelu. Mieluimmin luen Niinistön lausumia kuin herra Sallisen. Kaikki me ollaan erehtyväisiä, jopa presidentti Niinistö, mutta hänen lausuntojansa kuunnellaan ja arvostetaan. Presidentti Niinistö pystyy ottamaan asiakokonaisuudet huomioon eikä rieku asiattomuuksia.

Lähi-itää tarkasteltaessa huomionarvoista on, että siellä on yksi ainoa demokratiaan lukeutuva valtio, Israel. Israel, jota Suleimanin tapaiset henkilöt ja valtiot yrittävät omien sanojensa mukaan ajaa Välimereen.

Mitä Eurooppa olisi, ellei Yhdysvallat olisi aikoinaan puuttunut esimerkiksi maailmansotaan? Samaa voi kysyä, mitä Lähi-Itä olisi ilman Yhdysvaltoja?

Simo Luojus

Ulvila

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut