Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat eri asioita – miksi pikkupoikien oikeuksia ei haluta puolustaa? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat eri asioita – miksi pikkupoikien oikeuksia ei haluta puolustaa?

26.7.2020 19:15

Eräässä mielipiteessä kyseltiin hiljattain tasa-arvon perään, viitaten siihen, että Suomeen otetaan 127 alaikäistä orpolasta Kreikan pakolaisleiriltä, joista vain murto-osa on tyttöjä. Suomessa on tyypillisesti tasa-arvolla tarkoitettu nimenomaan naisten- ja miesten välistä tasa-arvoa. Muiden välillä kyse on yhdenvertaisuudesta.

Kun tasa-arvoa tai yhdenvertaisuutta loukataan, niin käytännössä syyllistytään syrjintään henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Mielestäni on ymmärrettävää, että koska tuolla pakolaisleirillä on pääosin poikia, niin Suomeenkin sieltä tulee pääosin poikia. Se on tasa-arvoista ja yhdenvertaista. Tytöt eivät saa etusijaa sillä perusteella, että tyttöjä on leirillä vähemmän.

Eräässä TV-dokumentissa kerrottiin, että poikiin kohdistuu monenlaista hyväksikäyttöä. He joutuvat muun muassa pukeutumaan tytöiksi ja naisiksi ja esiintymään miehille.

Jos Suomeen pyrittäisiin saamaan pääosin tyttöjä, joita tuolla leirillä on hyvin vähän, niin kyllä se olisi poikiin kohdistuvaa syrjintää sukupuolen perusteella.

Hämmästellä pitää sitä, että miksi Suomessa, tasa-arvon mallimaassa naiset eivät suureen ääneen puolusta pikkupoikien oikeuksia? Minkälaista tasa-arvo ja yhdenvertaisuutta edustaa sellainen toimintakulttuuri, jossa naiset ja tytöt ovat etusijalla pelkän sukupuolen perusteella?

Juhani Vehmaskangas

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: