Lasten hankinta ei ole pelkkää lisääntymistä, vaan perimän siirtoa - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Lasten hankinta ei ole pelkkää lisääntymistä, vaan perimän siirtoa

26.10.2019 14:30

Ei lapsia hankita ihan muuten vaan. Luonnossa kaikki elollinen bakteereista ihmiseen ja siltä väliltä ajautuvat ihan luonnonjärjestyksen mukaan, ei lisääntymään vaan antamaan perimänsä uuteen olentoon. Siihen kiteytyy uusi syntyvä olento, jossa on sinun ja puolisosi ja koko Ihmiskunnan olemus ja historia.

Tämä siksi, koska ihminen eikä mikään muukaan elollinen pysty vastustamaan ympäristönsä aiheuttaman olemassa olemisen uhkaa loputtomasti. Siksi luonto tekeekin kaikista elollisista uuden olennon kuten sinutkin.

Tämä uusi olento on sinun ja puolisosi yhteinen valinta. Se perii muun muassa teidän ulkonäkönne. Se informoituu uudelleen teistä ja ympäristöstään ja pystyy vastustamaan olemassa olevaa ympäristön uhkaa tietyn ajan, kunnes taas ympäristön uhka tuhoaa sen ja näin kiertokulku jatkuu.

Meissä elää koko ihmiskunnan historia. Jos emme uusiudu, niin omalta osaltamme ihmiskunnan geeniperimä historioineen päättyy, ja jos emme kuuntele luonnon meille antamaa uusiutumisen viettiä. Tämä kaikki tapahtuu kaikelle elolliselle maan päällä..

Elämme jokainen kuolemamme jälkeen lapsissamme, lastemme lapsissa ikuisesti me ja koko ihmiskunnan historia. Siinä se 'ikuinen elämä'.

Tuomas Koivuviita

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: