Porin alijäämäisen talousarvion hyväksyminen on täysin vastuutonta politiikkaa - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Porin alijäämäisen talousarvion hyväksyminen on täysin vastuutonta politiikkaa

25.10.2019 19:33

Viime viikolla Porin kaupunginhallituksen talousarvion käsittelyn yhteydessä uutisoitiin, että Kokoomuksen edustajat esittivät talousarviokäsittelyn keskeyttämistä. Esitys oli kuitenkin asian palauttamisesta uudelleen valmisteluun.

Päättäjien tulee määritellä talousarvion tavoite ja virkamiehet esittävät vaihtoehdot miten se saavutetaan. Kokoomuksen mielestä olisi pitänyt todella lähteä miettimään, miten talousarviota tasapainotetaan. Nyt näyttää siltä, että suurelta osalta päättäjiä ovat rukkaset pudonneet. On helpompaa syödä lasten lautasilta, ottaa velkaa ja siirtää huolet huomiselle.

Kokoomuksen suuri huoli on ollut koko syksyn kaupungin talous. Vuodelle 2020 tehty kaupunginjohtajan talousarvioesitys on 8,5 miljoona euroa alijäämäinen.

Kuntatalouden kehityksessä ei ole juuri näkyvissä tuleville vuosille helpotuksia ja samaan aikaan myös maailmantalous on antanut viitteitä epävarmuudesta. Näiltä heijastuksilta ei Porin kaupunkikaan voi välttyä.

Talouden tasapainotus ei onnistu sormia näpäyttämällä. Vastuullisen ja elinvoimaisen kaupungin on kyettävä käymään keskustelua ja tekemään päätöksiä myös vaikeista asioista varsinkin silloin, kun talous ei mahdollista sellaista menorakennetta, jossa nyt olemme. Jos tahtoa löytyy, aikaa on edelleen.

Veroprosentin on oltava päätettynä marraskuussa, mutta muuten vuoden 2020 talousarviosta voidaan päättää joulukuun valtuustossa. Alijäämäisen talousarvion hyväksyminen edes yrittämättä tasapainotusta on vastuutonta politiikkaa, joka iskee kaikkiin kaupunkilaisiin.

Anttivesa Knuuttila

Kokoomuksen valtuustoryhmän pj., Pori

Mari Kaunistola

Porin kunnanhallituksen jäsen (kok.)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?