Kaivoslaki on kivikaudelta ja byrokraattien palkat ylisuuria - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Kaivoslaki on kivikaudelta ja byrokraattien palkat ylisuuria

12.9.2019 21:46

Porilaisia päättäjiä ei ole koskaan voitu syyllistää liiallisista henkisistä voimavaroista. Ei myöskään meitä suomalaisia. Ei siis ole yllätys, että lahjoitamme ja myymme ikiaikaiset luonnonvaramme pala palalta.

Neljä maailman suurinta sellutehdasta on investoimassa Suomeen. Niin ikään jättisaha tulee tyydyttämään koko muun maailman raaka-ainetarvetta Raumalle.

Akkuteollisuuden himoitsemaa kobolttia ja litiumia löytyy maaperästämme runsaasti, etelästä ja pohjoisesta. Olkaatte hyvät. Kaivoslakimme on sananmukaisesti kivikaudelta.

Presidentti Paasikiven kerrotaan todenneen, että me suomalaiset olemme jokseenkin hidasälyistä kansaa. Tähän ei ole mitään lisättävää.

Johtavat poliitikot hehkuttavat kautta Euroopan ja hallituskaudesta toiseen, että valtion kirstu on tyhjä ja rahat loppu. Todellisuudessa loppu on vain veronmaksajien kärsivällisyys.

Tutkimusten mukaan suomalaiset ovat maailman onnellisin kansa ja suomalaisesta koulutusjärjestelmästä tullaan mielellään ottamaan oppia. Silkkaa propagandaa. Perheväkivaltatilastot ja mielialalääkkeiden alati lisääntyvä käyttö kertovat toisenlaisesta todellisuudesta.

Poliitikot puhuvat toistensa päälle. Kukaan ei kuuntele ketään. Loputon joukko kahdeksan tunnin ylipalkattuja valtion byrokraatteja, kaiken maailman alivaltiosihteereistä ja erityisasiantuntijoista Postin pomoihin on enemmän kuin tarpeeksi.

Niinpä koko yhteiskunnan radikaali rakennemuutos on väistämätön. Turhia virkoja on karsittava, ylisuuria palkkoja leikattava ja eläkekatto asetettava.

Viimeiset vuosikymmenet meitä suomalaisia ja meitä eurooppalaisia on viety kuin litran mittaa. Valta on palautettava kansalle.

Sakari Herranen

Merikarvia

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: