Aaro Ali-Hokka, Diana Bergroth-Lampinen ja Timo Aro – Välitilinpäätös on kotoisin kokoomuksen ”paikallishautomosta” - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Aaro Ali-Hokka, Diana Bergroth-Lampinen, Aino-Maija Luukkonen ja Timo Aro... – ovatko poliittiset kohut peräisin kokoomuksen ”paikallishautomosta”?

Lukija pohtii, ovatko toistuvat kohut lähtöisin oppositiopuolueen hautomosta.

Kuvituskuva.

13.6.2019 22:15

Satakunnan Kansan toimittaja Sakari Muurisen Porin valtuuston välitilinpäätöskysymykset, jotka hän lehdessä (SK 9.6.) osoitti nyt Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampiselle (sd.), on jo aiemmin saatu vastaan sisältöisinä kuulla ja lukea paikallisten kokoomuslaisten laukomina.

Porin kokoomuslaisten mielipiteitä on julkisuudessa pidetty esillä siitä lähtien, kun kokoomus koki viime kuntavaaleissa vaalitappion. Kokoomuslaisten räksytyspolitiikasta huolimatta puolue jäi eduskuntavaaleissa Porissa ilman kansanedustajaa. Maakunnastakin kokoomus sai vain yhden kansanedustajan, Matias Marttisen Raumalta.

Erityisesti Porin kokoomusta yritetään julkisuuden voimalla nostaa jaloilleen. Poliittinen peli on nyt rajua.

Toimittaja Muurisen välitilinpäätösjuttu innosti Porin Nuorkokoomuksen puheenjohtaja Aaro Ali-Hokan hyökkäämään muun muassa vanhusten kimppuun. Ali-Hokka antaa (SK 11.6.) ymmärtää, että nykyiset vanhukset syövät nyt nuorilta ”hillot”. Hänen mukaansa vanhuksia elätetään velkarahalla.

Ali-Hokka heittääkin harkittavaksi nykyiseen äänestysoikeuteen yläikärajan asettamista. Hän olisi siis valmis viemään vanhusväeltä äänioikeuden. Näin julmasti kokoomusnuori kiittää hyvinvointiyhteiskuntamme rakentajia.

Kokoomuksen asialle riensi taannoin myös Porin kaupungin entisen kehittämispäällikkö Timo Aro. Aro sai melkoisen julkisen kohun aikaan, kun hän hyökkäsi Satakunnan Kansassa Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen (sd.) kimppuun.

Poliittisesti vihreitä edustava Aro toimii nykyisin MDI:n aluetutkijan. Saman firman asiantuntijaksi on nimetty myös Porin kaupungin entinen kokoomuslainen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus, joka halusi taannoin Porin kaupunginjohtajaksi.

Tuolloinkin 2014 saatiin kohu aikaan, kun Aino-Maija Luukkosta yritettiin syrjäyttää. Silloinkin vedottiin samoin syihin kuin viime toukokuussa. Nyt taas tutkivat konsultit saivat töitä, ja kaupungin rahaa palaa.

Poliittiset julkiset kohut tulevat Porissa jatkumaan, sillä onhan kokoomuskin nyt oppositiopuolue.

Pentti Välimaa

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut