Puhe roskaisesta tulevaisuudesta on mennyt meille lapsille perille – miksei se mene aikuisille? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Puhe roskaisesta tulevaisuudesta on mennyt meille lapsille perille – miksei se mene aikuisille?

26.7.2020 21:33

Olet varmaan nähnyt roskia kaduilla, parkkipaikoilla, puistoissa, urheilukentillä ja uimarannoilla? Niin minäkin. Minulle on koulussa jo pienestä pitäen toitotettu ja lässytetty kierrättämisestä, ja olen vasta 16-vuotias. Tieto ongelmasta on siis kaikilla.

WWF:n mukaan muovia on merissä 150 miljoonaa tonnia. Määrä voi jopa tuplaantua vuoteen 2030 mennessä. Vaikka kuinka kierrättäisi, ei se 150 miljoonaa tonnia sieltä merestä lähde, jollei joku suurempi taho puutu asiaan. Ja vaikka kaikki suomalaiset kierrättäisivät, se ei riittäisi.

Ajattelin nyt miettiä, että mitä yksi teini voi tehdä pelastaakseen maailman? Vaikka en voi poistaa muoveja merestä, voin sentään ehkäistä muovin päätymistä mereen ja luontoon.

Jos ihmiset tekisivät ilmaston ja luonnon eteen niin paljon kuin puhuisivat, ei ilmastonmuutoksesta enää tarvitsisikaan puhua.

On tyhmää, kun kaikki paikat ovat täynnä roskaa. Välillä ihmettelen, miten jopa lapset osaavat heittää roskat roskiin. Mikseivät aikuiset siis osaa?

Tuomas Salo

Satakunnan Ohjaamon kesäysi

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: