Satakunnan poliisipartioiden määrää ei olla vähentämässä - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Satakunnan poliisipartioiden määrää ei olla vähentämässä

28.10.2019 20:00

Toimittaja Tomi Tuomi ilmaisee huolensa Satakunnan turvallisuudesta. Toisin kuin Tuomi analyysissään (SK 27.10.) kirjoittaa, Lounais-Suomen poliisilaitos ei ole vähentämässä poliisipartioiden määrää Satakunnassa.

Esitys minimipartiovahvuuden poistamisesta Kankaanpäässä ja Kokemäellä perustuu ylityökäytäntöjen yhtenäistämiseen poliisilaitoksen alueella. Tällä hetkellä laitoskohtaista minimipartiovahvuutta joudutaan usein ylläpitämään ylitöillä, mikä kuormittaa henkilöstöä.

Tulevaisuudessa pyrimme siihen, että ylitöiden sijaan virkapukuisten partioiden riittävä määrä varmistetaan koko laitoksen resursseja eli käytettävissä olevaa työvoimaa hyödyntämällä.

Taustalla ei ole sen enempää oma kuin kenenkään muunkaan henkilökohtainen halu vähentää partioiden määrää. Päinvastoin. Organisaatiossamme toivotaan enemmän poliiseja niin Satakuntaan, Varsinais-Suomeen kuin koko Suomeen.

Yksittäinen poliisiasema tai alue hyötyy, kun se tarvittaessa saa entistä joustavammin tukea laitoksen kokonaisvahvuudesta.

Myös huhut erikoisryhmien toimintakyvyn heikentämisestä tai tukipartiotoiminnan lakkauttamisesta ovat virheellisiä. Mahdolliset hallinnolliset muutokset eivät vaikuta erikoisryhmien toimintaan tai partioivien poliisien määrään kentällä, ja siksi ne eivät vaaranna kansalaisten turvallisuutta sen enempää Satakunnassa kuin muuallakaan Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella.

Alustavien suunnitelmien tarkoituksena ei ole ollut horjuttaa kansalaisten turvallisuudentunnetta, vaan nimenomaan vahvistaa parhaalla mahdollisella tavalla poliisin kyky toimia vaihtelevissa tilanteissa laitoksen kokonaisvahvuutta ja -osaamista hyödyntäen.

Kari Puolitaival

Apulaispoliisipäällikkö, Lounais-Suomen poliisilaitos

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?