Satasairaala vastaa: Kuorovierailut on ohjeistettu uudelleen, koska osa potilaista ja omaisista on kokenut ne häiritsevinä ja painostavina - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Satasairaala vastaa: Kuorovierailut on ohjeistettu uudelleen, koska osa potilaista ja omaisista on kokenut ne häiritsevinä ja painostavina

20.12.2019 10:55

Olemme ohjeistaneet kuorovierailut uudelleen potilaiden ja heidän läheistensä toivomuksesta.

Olemme saaneet potilailta ja omaisilta vahvaa palautetta siitä, että osa heistä on kokenut kuorovierailut häiritsevinä ja painostavina. Myös potilashuoneiden ovien avaaminen lupaa kysymättä laulun kuulumiseksi on aiheuttanut ärtymystä.

Toisaalta suuri osa potilaista on kokenut erityisesti kuorojen jouluvierailut ilahduttavina.

Päädyimme kuitenkin palautteen perusteella siihen, että rauhoitamme vuodeosastot kuorovierailuilta. Sen sijaan kuorot ovat enemmän kuin tervetulleita esiintymään edelleen yhteisissä tiloissamme. Musiikilla on tervehdyttävä vaikutus useimmille potilaille. Kuorot voivat ilahduttaa laulullaan sekä asiakkaita että henkilöstöämme esimerkiksi kahviloissa, talvipuutarhassa, Olka-pisteessä, leikkipihalla ja yhteisauloissa.

Tervetuloa Teljän kamarikuoro ja muutkin kuorot Satasairaalaan luomaan joulumieltä halukkaille kuulijoille ympäri sairaalaa yhteisiin tiloihimme.

Sari Sjövall

johtajaylilääkäri

Paula Asikainen

hallintoylihoitaja

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?