Mielipidekirjoitus: Miksi passin ja henkilökortin saaminen on tehty näin vaikeaksi? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Miksi passin ja henkilökortin saaminen on tehty näin vaikeaksi?

30.1.2020 18:46

Passi mennyt vanhaksi, pitää hakea uusi. Mutta et saa, kun ei ole henkilökorttia. Et myöskään saa pankkitunnuksia, kun ei ole passia eikä henkilökorttia. Mutta et saa myöskään henkilökorttia, jollei ole passia. Ajokortti ei kelpaa missään, paitsi silloin kun leijonamiekka kirjoittaa sinulle maksulappua.

Kela-kortti kelpaa melkein missä vaan, vaikka ei ole edes kuvaa. Missä on logiikka? Sitten haen omaa henkilökorttia miekkalinnasta, niin enpähän sitä saa. Kysyn miksi, niin vastaus on, että sen kortin saa vain sellainen henkilö jolla on jo kuvallinen henkilökortti, mutta minä en.

En siis saa omaa henkilökorttia, vaan sen voi hakea joku toinen. R-kioskilta voi hakea sitten passin plus muut asiakirjat.

En saa myöskään pankkitunnuksia ilman tätä byrokratian riemusaattuetta, jota myös EU:ksi kutsutaan. Onko tässä mitään tolkkua?

Samalla pitäisi purkaa sitä kuuluisaa byrokratiaa, mutta talkoisiin tuli enemmän johtajia kun tekeviä käsiä. Eli pitää marssia pankin tiskille maksamaan laskujaan, varsinkin kun tiski on auki vain pari tuntia päivässä. Mutta palvelumaksut nousevat silti.

Jonne Varpomaa

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut