Palauttaako Sanna Marin vielä nuo rellestäneet yritysjohtajatkin takaisin kuriin ja nuhteeseen? – Jos näin käy, kuka tahansa maailman johtajista saisi olla ylpeä, jos häntä verrattaisiin Sanna Mariniin - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Palauttaako Sanna Marin vielä nuo rellestäneet yritysjohtajatkin takaisin kuriin ja nuhteeseen? – Jos näin käy, kuka tahansa maailman johtajista saisi olla ylpeä, jos häntä verrattaisiin Sanna Mariniin

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan Suomen lainsäädäntö on osoittautunut jäykäksi rajoittamistoimissa.

25.4.2020 13:40

Nyt se on kaikille selvää, että koronatukien jakamisessa on osittain epäonnistuttu. Tukea ovat saaneet jopa pöytälaatikkofirmat, mutta ilman tukea ovat jääneet monet terveet yritykset, jotka tukea oikeasti tarvitsisivat.

Tukea saa Suomessa täyttämällä hakemuksia asianmukaisella tavalla, mutta niiden täyttäminen on suomeksi sanottuna yhtä helvettiä. Tavallisen yrittäjän on vaikeaa, ellei suorastaan mahdotonta, täyttää sellaisia hakemuksia oikein. Joltain ammattirikolliselta se käy leikiten, ja rahat päätyvät aivan väärään osoitteeseen.

Virheistä huolimatta rahaa on mennyt myös oikeaan osoitteeseen ja isossa kuvassa tämä kriisi on näyttänyt sen, kuinka merkittävä tekijä valtio loppujen lopuksi on. Monet suuret miljoonien voittoja takovat suuryritykset ovat hätää kärsimässä, eivätkä selviäisi ilman valtion apua.

Yhtäkkiä puheet kaikenlaisista yksityistämisistä ovat loppuneet kuin seinään, kun on huomattu, että kriisin aikana markkinaliberalismista ei ole mihinkään. Valtio todella on kestävän talouden kulmakivi ja yritysten viimeinen turvasatama, eikä sen roolia voi loputtomiin supistaa.

Nyt valtio on pumpannut miljarditolkulla rahaa yrityksiin pelastaakseen niiden toiminnan tulevaisuudessa ja on syytä olettaa, että se haluaa myös tietää, mitä sen antamilla rahoilla tehdään. Meneekö kaikki lyhentämättömänä johtajien bonuksiin kuten vanhoina hyvinä aikoina? Tuskinpa vain.

Näinkö tässä lopulta käy, että Sanna Marin palauttaa vielä nuo rellestäneet yritysjohtajatkin takaisin kuriin ja nuhteeseen? Jos niin tapahtuu, niin perun kyllä vanhat puheeni, joissa vertasin nykyistä pääministeriä erääseen merkittävään johtajaan.

Sen jälkeen tilanne olisi se, että kuka tahansa maailman entisistä tai nykyisistä johtajista saisi olla ylpeä, jos häntä joskus verrattaisiin Sanna Mariniin.

Niklas Salo

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos