Onko Pori uinuva nallekarhu vai sisäänpäin kääntynyt karhu? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Onko Pori uinuva nallekarhu vai sisäänpäin kääntynyt karhu?

Kirjoittaja haluaa kehittää tasapuolisesti Porin kaupungin matkailumarkkinointia, kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa.

3.2.2019 16:46

Jyrki Kankaan mielipide (SK 26.1). Olen hieman eri mieltä ja pikkasen nyt hämmennän samanmielisyyden ilmapiiriä. Oman mielipiteen ilmaiseminen vaatii enemmän energiaa kuin mukana nyökkäileminen. Kyse ei ole kuitenkaan omasta tietämisestä kun puhutaan Porin tarjoamasta tapahtumakulttuurista. Mielestäni kuitenkin paikkakunnalta toiselle kiertävät "tivolityyppiset" viikonlopuntapahtumat ovat tervetullut lisä ja tuovat draivia tähän kaupunkiin ja rikastuttavat myös sen talouselämää. Selkeä ”Win-Win” eli kaikki voittaa tilanne.

Uudet festivaalitapahtumat haastavat samalla Poriin jo ankkuroituneet ohjelmanjärjestäjät kehittämään omaa toimintaansa ja ohjelmistoaan. Ikuisesti emme voi samalla sapluunalla ratsastaa, vaan meidän on kehityttävä markkinoiden ja jopa festivaaliyleisön tahtotilan mukaan. Nyky-yhteiskunnassa ja viihdemaailmassa vapaat markkinat ja terve kilpailutilanne ovat kaikkien etu. Sääntely on haitallista juuri silloin, kun se tukahduttaa markkinoiden tarjontaa. Tähän mielestäni Porilla ei ole varaa.

Erilaiset festivaalit ovat nykyisin ammattimaistuneet vetovoimaisiksi tapahtumisiksi. Ne tuottavat kansalaisille hyvinvointia siinä missä muutkin alat. Viihdealalla on kova kilpailu, mutta sillä on myös paljon annettavaa. Siksi alan toimijoiden kanssa pitää parantaa yhteistyötä, näkyvyyttä ja toimintaedellytyksiä. Järjestäjä, esiintyjät, kaupunki, elinkeinoelämä ja yleisö saa kyllä omansa, niin taloudellisesti kuin henkisestikin.

Korostan vielä, etten halua luoda mitään vastakkainasettelua vaan kehittää tasapuolisesti kaupungin matkailumarkkinointia, kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa. Haluan edistää Porin tunnettavuutta monipuolisena tapahtumakaupunkina. En haluaisi Porista sellaista vaikutelmaa, että olisimme vuorovaikutuskyvytön pussinperä. Siksi esimerkiksi tapahtumien eriarvoistumiskäsitys täytyy heti pysäyttää.

Kuntakohtainen protektionismi ei palvele ketään, vaan jokaisen virkamiehen ja kuntapäättäjän pitää tarkkailla toimintaympäristöään; sen muutoksia ja murroksia ja kasvaa sen mukana. Haluaako Pori siis jatkossa olla ykkönen vai vain sisäänpäin kääntynyt touhula?

Toivon, että kaupunki ylläpitää, monipuolistaa ja vahvistaa omaa tapahtumatarjontaansa edelleen ja ruokkii sen varjolla myös kansalaisia ja elinkeinoelämäänsä. Pidetään siis mielessä: ”Tulit juuri oikeaan kaupunkiin, miten voin auttaa?”

Kirjoittaja on Visit Porin hallituksen pj.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos