Vihreiden toiminnanjohtaja: "Tuntuu kohtuuttomalta, että entiset politiikan toimittajat ovat jo jakaneet paikat maakunnassamme, ennen kuin peliä on edes potkaistu käyntiin" - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Vihreiden toiminnanjohtaja: "Tuntuu kohtuuttomalta, että entiset politiikan toimittajat ovat jo jakaneet paikat maakunnassamme, ennen kuin peliä on edes potkaistu käyntiin"

Jaakko Lehtonen.

9.1.2019 14:18

Satakunnan Kansan entinen politiikan toimittaja Juha Ståhle tarjoaa kolumnissaan (SK 7.1.) ansiokkaan laajan kirjon urheilusta kaivettuja selityksiä puolueiden toiminnanjohtajille käytettäväksi huonon vaalimenestyksen johdosta. Erityisesti kolumnissa nostetaan esiin Satakunnan Vihreiden ja Keskustan tarve selitellä huonoa vaalitulosta vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Toimittajilla kun on aina valtava halu analysoida kilpailuja jo ennen niiden alkamista. Esimerkiksi tasan kuusi vuotta sitten, tammikuussa 2013 Satakunnan Kansan urheilutoimitus ei antanut kovinkaan mairittelevaa tulevaisuutta Porin Ässien loppukaudesta, vaan kuinka kävi?

Satakunnan Vihreät julkaisi täyden ehdokaslistansa samana päivänä Ståhlen kolumnin kanssa maanantaina 7. tammikuuta. Vihreiden valtakunnallinen kannatus, paikallinen tekemisen meininki ja tulevaisuuteen katsova politiikka antavat ensimmäistä kertaa Satakunnan Vihreille konkreettisen mahdollisuuden tavoitella kansanedustajanpaikkaa.

Vihreiden jäsenmäärät ovat korkeammalla tasolla kuin koskaan Satakunnassa. Ehdokaslistoille on ensimmäistä kertaa tunkua ehdokkaista merkittävästi enemmän kuin meillä on tarjota paikkoja listalta. Kuntavaaleissa vihreät saavuttivat parhaan tuloksen maakunnan historiassa ja puolueen puoluekokous järjestetään Porissa kesäkuussa 2019.

Kaikki nämä asiat ovat merkkejä puolueen nosteesta myös Satakunnassa.

Tuntuu hivenen kohtuuttomalta, että entiset politiikan toimittajat ovat jo keskenään jakaneet paikat maakunnassamme, ennen kuin peliä on kunnolla edes potkaistu käyntiin. Huhtikuun 15. päivänä katsotaan, onko selittelijän roolissa toiminnanjohtaja Lehtonen vai ex-toimittaja Ståhle.

Tämä asia on äänestäjän päätettävissä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut