Lukijalta: Tuntuu siltä, että hyvinvointivaltiossamme on hävettävä sairauttaan, jos se koskee aivokemiaa - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Lukijalta: Tuntuu siltä, että hyvinvointivaltiossamme on hävettävä sairauttaan, jos se koskee aivokemiaa

18.9.2018 13:46 | Päivitetty 18.9.2018 13:48

Oli ajattelematonta lausua sana ihmisroska, vaikkakin uskon, ettei tämä henkilö ehkä tarkoittanut sanaa siinä kuviossa kuin se käsitettiin.

Meillä on joukossamme tuhansia kansalaisia, jotka on unohdettu ja syrjäytetty kokonaan ruusukirjoistamme. Ei tarvitse kuin katsoa te-toimiston listoja, joissa on lueteltu pitkäaikaissairaat ja vammaiset omana lukunaan.

Mitä he siellä tekevät, heillehän kuuluisi eläke tai sairaspäiväraha. Kuka heitä puolustaa? Vaikuttaa, ettei tosissaan kukaan. Jos puolustaisi, tämänkaltaista listaa ei olisi olemassa.

Eikö se osoita samaa asiaa kuin nyt on kauhisteltu? Monet näistä sairaista ihmisistä tuntevat olevansa pelkkää roskaa, joka ei saa mitään arvostusta. Päinvastoin, saattaa toisinaan kuulla pahemmankin nimityksen kuin roska.

Miksi puhutaan syrjäytyneistä, miksei syrjäytetyistä. Tuntuu siltä, että hyvinvointivaltiossamme on hävettävä sairauttaan, jos se koskee aivokemiaa. Tosiasia on, että olemme tänään kauempana tasa-arvosta kuin aikoihin.

Pihlajalinna voisikin nyt osoittaa sympatiansa ja hoitaa nämä ihmiset sille listalle, johon he kuuluvat, yrittämällä vaikuttaa siihen raatiin, joka näitä listoja pitää pinnalla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: