Yksinäisyys on suuri syy siihen, että liian moni on alkoholisti - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Lukijalta: Yksinäisyys on suuri syy siihen, että liian moni on alkoholisti – selvin päin ei vaan uskalla lähteä mihinkään muualle kuin viinakauppaan

Ei viina itsestään suuhun hakeudu, on moni todennut.

14.6.2018 15:00

Terapeutti Riitta Koivula kirjoitti (SK 11.6.): "Päihdehoitoon tarvitaan kustannustehokkuutta". Pitää paikkansa. Rahaa on syytä säästää. Kustannustehokkain tapa on päihdehoidon lopettaminen. Se ei ole helppoa. Ei se välttämättä ole vaikeinkaan tie, mutta kenen on vastuu?

Ei viina itsestään suuhun hakeudu, on moni todennut, ja niin se on. Jotta päihdehoito saataisiin loppumaan, niin meidän pitää puuttua syihin, ei seurauksiin. Jos ihmisellä on kaikki hyvin, niin miksi hän juo? Hän saattaa aika ajoin käydä ravintolassa ja juoda kohtuudella kavereidensa kanssa. Ongelma tulee, jos juomapäiviä alkaa olla liikaa.

Yksinäisyys on suuri syy siihen, että liian moni on alkoholisti. Viina antaa "valmiuksia" mennä oudompaankin seuraan aikaa viettämään. Oudompi seura on pian tutumpaa, ja kaikilla sama "kiva" harrastus. Eikö yhteiskunta voisi järjestää muuta ajankulua?

Päihdehoito on kallista. Hoitamatta jättäminen se vasta kallista onkin. Tai niin väitetään. Mitä ihminen voisi humalajuomisen sijaan tehdä? Monella alkoholistilla lienee ongelmana ujous ja arkuus. Selvin päin ei vaan uskalla lähteä mihinkään muualle kuin viinakauppaan.

Jos järjestettäisiin jo ennen alkoholisoitumista syrjäytymisvaarassa oleville mielekästä tekemistä? Ongelma on: kuka järjestää, millaista tekemistä? Mistä voisi kysyä vastausta?

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: