Mielipide: Kaiken ikäisille tytöille on Porin tyttöfutiksessa tilaa ja mahdollisuuksia - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Kaiken ikäisille tytöille on Porin tyttöfutiksessa tilaa ja mahdollisuuksia

Kirjoittajan mukaan tyttöfutispolku kulkee Porissa nappuloista aina aikuisiin naisiin asti. Kuvituskuva.

24.6.2020 18:25

Satakunnan Kansassa (23.6.) uutisoitiin tyttöfutistoiminnasta. Juttu oli tyttöfutiksen näkökulmasta erikoisella kulmalla kirjoitettu ja kaipaa vastausta tiettyihin asioihin.

Jutussa nostettiin esiin kahden tällä hetkellä ei-niin-aktiivisen tyttöfutisseuran näkökulmat. Sen sijaan kaupungin sekä koko Satakunnan suurin tyttöfutistoimija oli jätetty muutamien kommenttien varaan.

MusanSalama on aktiivisella otteella tarttunut tyttöfutistoimintaan Porissa. Tyttöfutispolku MuSassa kulkee nappuloista kaikkien ikäluokkien läpi aina naisiin asti.

Vastikään olemme perustaneet seuraan nuorimman ikäluokan oman joukkueen, jossa pelaajia on jo parikymmentä. Seurassa toimii Uefa A -koulutettu tyttöfutisvastaava, joka koordinoi yhdessä valmennuspäällikön kanssa seuran valmennus- ja kasvatuslinjauksien toteumista.

Mainittakoon, että nämä linjaukset ovat tänä keväänä herättäneet valtakunnallista huomiota sekä Palloliiton että muiden seurojen toimesta. Valistunut lukija osaa lukea lehtijutun läpi, mutta haluamme nostaa esiin myös positiivisia asioita, joihin ehdottomasti kuuluu tyttöfutistoiminta Musan Salamassa.

Aiempina vuosina kaupungin tyttöfutiksen kilpailullinen toiminta on keskitetty pelkästään tyttöfutikseen keskittyneeseen NiceFutikseen. MuSassa aloittaneet tytöt on hyvässä hengessä ohjattu myöhemmin NiceFutiksen toimintaan, jos he ovat halunneet kilpailullisempaan toimintaan.

Viime kesänä seura sai lähestymisen, että NiceFutiksesta olisi siirtymässä iso määrä nuoria pelaajia Musan Salamaan. Lähestyimme seurana tuolloin NiceFutista asiasta, toivoen yhteistyötä asiassa.

Vuosina 2002-2005 syntyneitä pelaajia siirtyi Musan Salamaan syksyllä 2019. Osa näistä pelaa nyt Pallo-Iiroissa yj-joukkueessa, joka viime vuonna B-tyttöjen SM-sarjassa sijoittui SM-hopealle. Useat pelaajat ovat edustaneet hienosti seuraa alueleireillä sekä huuhkajapäivillä.

Jalkapallon ohella seurassa pelataan aktiivisesti naisten Futsalia valtakunnan huipulla. Futsalista on useita pelaajia edustanut viime vuosina maajoukkueessa sekä valmennus on valtakunnallista huippua.

Musan Salama toivottaa jokaisen tyttöfutispelaajan seuraan. Seurassa on mahdollista pelata futista tyttöjen joukkueessa, mutta tarvittaessa saada kovempia pelaajia poikien seurassa tai ekstraharjoittelua. Tämä polku voi johtaa aina maajoukkueeseen asti.

Kari Löytökorpi

Kirjoittaja on toiminnanjohtaja, Musan Salama ry.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: