Muutimme Poriin koulun perässä – nyt sitä uhkaa lakkautus - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Muutimme Poriin koulun perässä – nyt sitä uhkaa lakkautus

kuvassa Reposaaren niin sanottu kivikoulu Kirkkokadulla.

5.6.2020 21:27

Olemme perhe, joka muutti viime syksynä Poriin Uudeltamaalta. Yhtenä tärkeänä syynä tähän oli pienempi koulu ja meidän näkökulmasta myös parempi koulu lapsillemme. Tutkimuksetkin puoltavat pienen koulun etuja.

Viime ajat ovat menneet jännittäessä, kuinka koulumme käy, koska se on yksi lakkautettavien listalla oleva. Tärkeimmät syyt miksi ulkopaikkakuntalaisena muutin Poriin perheeni kanssa, olivat turvallisempi ympäristö kasvaa lapsilleni, parempi koulu ja edullisempi omistusasuminen.

Uudellamaalla nämä samat asiat olisivat tarkoittaneet näkyvää päihteiden käyttöä koulumatkalla, massiivista kouluyksikköä ja ikuista asuntovelkavankeutta.

Jos Poriin halutaan saada muuttamaan työikäisiä aikuisia, joilla kenties on lisäksi myös tulevia veronmaksajia kaupungille, niin mielestäni näihin edellä mainittuihin positiivisiin asioihin kaupungin kannattaisi satsata. Vaimoni maksoi usean vuoden veroja muihin kaupunkeihin, mutta on nyt sitoutunut Poriin minun lisäkseni.

Toivon mukaan hyvin pitkäksi ajaksi, jos kaupungin päättäjät tekevät lasten tulevaisuuden turvaavia päätöksiä olla lakkauttamatta pienempiä kouluja.

Yksi ehdotus kaupungin talouden korjaamiseen on kunnallisveron 0,75 korotus. Tätä vastaan nousivat 5.6.2020 lehdessä muutama kaupunginvaltuutettu. Perusteluna oli, että ”tämä kortti on jo käytetty.”

Kuinka moni teistä on oikeasti tehnyt asuinpaikkaa valitessaan päätöksen kunnallisveron perusteella? Minä en antanut sille minkäänlaista painoarvoa viime syksynä, enkä ole koskaan muulloinkaan antanut. Olen valinnut aiemmat asuinpaikkani koulutuksen, työn tai kumppanin vuoksi. Ei ole käynyt mielessäkään vaihtaa opiskelupaikkaa, työtä tai kumppania kunnallisveroprosentin perusteella.

Syyt Poriin muuttoon yhden lapsiperheen näkökulmasta löytyvät kirjoitukseni alusta. Maksan erittäin mielelläni tuon korotuksen, jos se osaltaan auttaa säilyttämään näitä kouluja ja sitä kautta turvaa myös lapsia, tulevia Porin kaupungin veronmaksajia.

Juha-Pekka Saloranta

Nykyinen porilainen

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: