Onko Himmeli vielä kelvollinen? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Onko Himmeli vielä kelvollinen?

Osa Himmelin huonekaluista on suunniteltu taloon. Vanhat tuolit ovat olleet kovassa köytössä ja se näkyy.­

28.8.2019 19:02

Viime viikkoina on käyty runsasta eipäs-juupas keskustelua Himmelin asumiskelpoisuudesta. Perusturva on ilmaissut kielteisen kantansa jatkaa vanhustenhoitopalveluja Himmelissä ja saanut tuekseen puoltavia lausuntoja muun muassa Sampolan palvelukeskukselta.

Molemmat ovat yhtä mieltä rakennuksen huonosta kunnosta ja sen ajanmukaistamisen edellyttämistä kustannuksista. Itse vuonna 1938 syntyneenä en niinkään piittaisi Himmelin tilojen nykyaikaistamisen olevan mitenkään tärkeää, kunhan on sisävessat, pesumahdollisuudet ja ystäviä ja turvaa ympärillä. Ne minusta ovat tärkeitä, eikä tarvitsisi olla kotona yksin odottamassa mahdollista kotihoitajaa, josko hän tänään ehtisi käymään.

Olen tosi huolissani kaupunkimme nykyjohdon, luottamusmiesten ja virkamieskunnan haluttomuudesta ylläpitää kunnallisia vanhusten huoltolaitoksia tarjoamatta mitään muuta tilalle kuin hätämajoitusta ja kotihoitoa katsomatta ongelmaa ja tarvetta sen syvemmin.

Himmeli on kuitenkin vielä meidän veronmaksajien omistuksessa, joten eiköhän käydä kaikki katsomassa, miten kehnossa kunnossa se oikein on. Vai viedäänkö meitä tässä asiassa kuin kuoriämpäriä?

Pasi Järvinen

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?