Mielipide: Päiväkotilasten kanssa pärjää paremmin kuin Porin kunnallispoliitikkojen - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Päiväkotilasten kanssa pärjää paremmin kuin Porin kunnallispoliitikkojen

11.10.2019 19:00

Olen viime keväästä seurannut, kun kouluverkkoa uudistettiin. Käytiin paljon keskusteluja ja oli tapaamisia päättäjien kanssa.

Olin itse Kalaholman koulun tilaisuudessa ja valitettavasti siellä oli niin poliitikoilla kuin sivistystoimen johtajalla kovin ylimielinen katsantokanta. Miksi? Varmaan siksi, että halutaan se suuri koulu Pohjois-Poriin, sinne savilettoon.

Tämän siitä saa, kun laiminlyö kiinteistöjen kunnossapidon ja peruskorjausten tekemisen oikeankokoisena projektina. Ei se autuutta tuo heille, jotka päättävät, jos 1950-luvun rakennukseen tehdään ilmanvaihtoremontti, asennetaan koneellinen järjestelmä kouluun. Pitäisi myös tehdä ikkunaremontti ja luokkahuoneissa muutakin remonttia samalla, ettei tulisi sisäilmaongelmaa, eli peruskorjaus.

Rahalla kun on taivaallinen valta, mutta kohdistus on ollut pikkuisen sivussa, niin sitten on tehty sillä, mitä on voitu.

Perusteellinen kartoitus ja täydellinen peruskorjaus olisi järkevää, vaikka kallista onkin. Uudessa on omat ongelmansa myös.

Jos ja kun näitä kouluja tehdään, niin tehtäisiin sitten CLT-tekniikalla puusta ja säältä suojassa. Sekin on kallista, mutta maksaa kyllä itsensä takaisin, kun säät eivät haittaa rakentamista silloin. Siten on mahdollisuus saada terve rakennus, mutta sen huoltoa ei kannata sitten laiminlyödä, sekin vaatii rahaa.

Viimeaikaisten talouslukujen ilmestyttyä ovat alkaneet syyttelyt puolin ja toisin, miksi? Eivät nämä asiat niin ratkea, vaan yhteistyötä nyt kehiin. Istutaan pöydän ääreen ja mietitään mikä ja milloin kannattaa, oli sitten puolueen väri mikä hyvänsä.

Ei hankita enää lisää himmeleitä tähän kaupunkiin, eihän. Tuntuu väliin siltä, että päiväkotilasten kanssa pärjää paremmin kuin Porin kunnallispoliitikkojen kanssa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?