Miksi Kelaan valitaan aina eläkeikäinen pääjohtaja? - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Miksi Kelaan valitaan aina eläkeikäinen pääjohtaja?

18.1.2020 21:50

Jälleen kerran päädyttiin valitsemaan eläkeikäinen pääjohtaja Kelalle. Eivätkö valinnan tehneet Kelan valtuutetut huomanneet katsoa papereista ollenkaan hakijoiden syntymävuotta valintaa tehdessään? Nyt tehtiin jo toisen kerran samanlainen valinta.

Ensimmäinen "virhe" tehtiin noin kolme vuotta sitten, kun edellinen pääjohtaja Elli Aaltonen valittiin Kelaan. Silloinkin valittu oli eläkeiässä eli sen ikäinen, jolloin ihmiset yleensä jäävät eläkkeelle. Siksi hänen toimikautensa Kelassa jäi vaan kolmen vuoden mittaiseksi.

Tämän edellisen eli Elli Aaltosen edeltäjä Kelassa oli Liisa Hyssälä, joka sinnitteli siellä maksimi-ikään eli 68 vuoteen saakka. Eläkkeelle jäätyään hän kertoi heti etsivänsä itselleen uutta työtä. Niin että kovat olivat työhalut hänelläkin.

Silloin kun Elli Aaltonen valittiin pääjohtajaksi, oli tämän eläkeikäisen Aaltosen paikalle hakemassa muun muassa ministerinäkin toiminut kansanedustaja Päivi Räsänen. Pätevyyttä kyseisen laitoksen johtoon oli kyllä ja ikääkin kai vasta 57 vuotta. Mutta ei, piti olla kepulainen ja ilmeisesti vielä eläke-ikäinen.

Keskustalle on pisteytetty Kelan pääjohtajuus. Siksi sen pääjohtajan pitää olla keskustalainen ja olkoon vaikka sitten eläke-ikäinen, kun muita ei ole tarjolla. Outi Antilankin ensimmäinen työ tuntuu olevan byrokratian purku Kelassa ja tokkopa enää muuta ehtiikään.

Rauno Jokiniemi

Noormarkku

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut