Porin kaupunki on jo aloittanut esteettömyystietojen kokoamisen - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Porin kaupunki on jo aloittanut esteettömyystietojen kokoamisen

19.5.2019 21:05

Satakunnan Kansan mielipidepalstalla (SK 16.5., Tiina Rinne) todettiin, että Porin kaupungin verkkosivuissa on vammaispalveluiden osalta parantamisen varaa.

Kaupungin toimipisteiden esteettömyystietojen kokoaminen on aloitettu. Kaupungin yksiköt ovat jo keränneet tietoja eri kohteista ja kartoitusta jatketaan tulevana kesänä yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa.

Tiedot kootaan kaupungin karttapalveluun, jossa huomioidaan myös kuntalaisten osallistaminen. Tulevaisuudessa kartalle on mahdollista merkitä omia toiveita, puutteita ja muita huomioita esteettömyyteen liittyen. Kaupunginhallitus käsitteli valtuustoaloitetta esteettömyyskartoituksesta kokouksessaan 6.5.2019. Kaupunginhallitus edellytti, että esteettömyystiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta vuoden 2019 loppuun mennessä.

Kirjoituksessa mainittiin myös toimimattomat linkit vammaispalveluiden verkkosivuilla. Sivuilta löytyy yhteensä kolme linkkiä vammaispalveluiden sähköiseen Omapalvelu-hakulomakkeeseen. Näistä kaksi löytyvät Vammaispalvelut-osion alta ja yksi Sähköiset palvelut ja lomakkeet -osion alta.

Viimeksi mainittu linkki oli toimiva ja vei tunnistautumissivulle. Kaksi muuta linkkiä toimivat myös, mutta eivät vieneet tunnistautumissivulle.

Koska kaikki linkit olivat toimivia, ylläpitäjät eivät havainneet asiaa ja ongelma tuli tietoon vasta tiistaina 14.5. saadun palautteen myötä. Asia on nyt korjattu ja linkkien toimivuutta tarkkaillaan edelleen. Porin kaupunki kehittää nettisivujaan jatkuvasti ja vastaavanlaiset palautteet ovat sivujen käytettävyyden kannalta tärkeitä. Palautetta voi antaa osoitteessa pori.fi/palaute.

Pirjo Mäkilä

Porin vammais- ja vanhuspalveluiden päällikkö

Mikko Viitala

tilayksikön päällikkö

Salla Rajala

viestintäyksikön päällikkö

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut