Uusi tekonurmi vie Nakkilan liikuntakeskuksen parkkipaikat - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Uusi tekonurmi vie Nakkilan liikuntakeskuksen parkkipaikat

Kirjoittajat ihmettelevät, että mihin jatkossa Nakkilan liikuntakeskuksen autot parkkeerataan isojen tapahtumien yhteydessä, kun hiekkakentän tilalle rakennetaan tekonurmi.

20.1.2020 22:01

Nakkilassa on upea liikuntakeskus, joka mielestämme toimii mainiosti myös konserttitilana. Viime lokakuussa järjestetty 25. harmonikkaviikko ja erityisesti sen pääkonsertti toi liikuntakeskukseen noin 900 vierasta ja sen myötä suuren määrän ajoneuvoja. Jokainen parkkipaikka liikuntakeskuksen läheisyydessä oli käytössä. Erityisen tärkeä paikoitusalue oli liikuntakeskuksen takana oleva hiekkakenttä, jolle saimme sijoitettua etukäteen tehdyllä kalkkiviivoituksella ja hyvällä liikenteenohjauksella suurimman osan autoista.

Esiintyjien ja järjestäjien autot oli ajettu jääkiekkokaukaloon mutta silti jouduimme ohjaamaan osan konserttiyleisön autoista Kirkonseudun koulun pihaan, joka sekin tuli täyteen. Onneksi ei satanut eikä ollut liukasta, kun ikääntyneimmätkin vieraat kävelivät koululta konserttiin.

Hiekkakentälle on kuitenkin suunniteltu rakennettavan tekonurmi. Olemme iloisia siitä, että Nakkilan liikuntamahdollisuuksia lisätään, mutta liikuntakeskuksen piha on ahdas ja epäkäytännöllinen ja arki-iltoinakin täynnä. Vetosimme kunnanhallitukseen hiekkakentän säilyttämisen puolesta, mutta hallitus ei vetoomuksellemme lämmennyt vaan päätti sijoittaa tekonurmen hiekkakentän paikalle. Liikuntakeskuksen etupihan lisäksi läheisyydessä ei ole muuta paikoitustilaa kuin koulun piha ja se ei tule olemaan riittävä isompien tapahtumien järjestämiseen.

Pyysimme hallitusta miettimään, olisiko tekonurmihanke mahdollista toteuttaa jollekin muulle alueelle, esimerkiksi Arontien isolle nurmikentälle tai liikuntakeskuksen läheisyydessä olevan nurmikentän tilalle. Hallitus kuitenkin päätti, että tekonurmi rakennetaan juuri hiekkakentälle.

Nyt pyytäisimmekin Nakkilan kuntaa osoittamaan tilan, johon autot voi parkkeerata isompien yleisötapahtumien yhteydessä. Kyse ei ole vain yhdistyksemme yhdestä konsertista. Liikuntakeskusta on markkinoitu konserttien ja vaikkapa messujen tapahtumapaikkana.

Haluaisimme uskoa, että Nakkilassa tultaisiin järjestämään myös sen kokoluokan urheilutapahtumia, joissa ei muutamalla kymmenellä parkkipaikalla tulla toimeen. Tuohan uusi tekonurmikin lisää käyttäjiä, mutta mihin autot?

Marjo Reponen

Puheenjohtaja, Nakkilan Seudun Harmonikat ry

Simo Jaakkola

Varapuheenjohtaja

Vesa Formunen

Taiteellinen johtaja

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos