Kokoomusnuori ehdottaa yläikärajaa äänestämiseen: Vanhukset syövät nuorten hillopurkista – ei heitä kiinnosta kaupungin kirstun kasvattaminen - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Kokoomusnuori ehdottaa yläikärajaa äänestämiseen: Vanhukset syövät nuorten hillopurkista – ei heitä kiinnosta kaupungin kirstun kasvattaminen

Kirjoittaja väittää, ettei vanhuksia kiinnosta kaupungin talouden parantaminen, vaan eletään mieluummin velaksi. Kun vanhusten omat hillot on syöty, he ovat kirjoittajan mukaan nuorten hillopurkilla.

10.6.2019 19:33

Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampiselta (sd.) tiedusteltiin Satakunnan Kansassa 9.6. julkaistussa haastattelussa, miten punavihreän koalition valtaan nouseminen on näkynyt politiikan sisällöissä ja hän vertasi kunnallispolitiikkaa nyt syntyneeseen hallitusohjelmaan. Vertaus on erittäin osuva, koska kummassakaan ei ole lainkaan konkretiaa ja kummastakin äänestäjälle jää käteen vain velkaa ja rikottuja lupauksia.

Bergroth-Lampisen vastaukset haastattelijan kysymyksiin toivat mieleen muistoja yläasteelta. Jokaisella äidinkielen kurssilla tuli lukea kirja, mutta opettajan valitsema kirja ei aina ollut mieleinen. Bergroth-Lampisen vastaukset kuulostavat aivan samalta kuin ne esseet, jotka kirjoitin kirjasta, jota en ollut lukenut.

Rinteen hallitusohjelmassa mainitaan 130 kertaa sana “selvitetään”. Puolueilla on paikka etsiä ja kirkastaa linjaansa, mutta se paikka ei ole hallitus. Kunta- ja valtakunnanpolitiikkaa yhdistää se, että valtaa pitävällä puolueella tulisi olla selvä visio tulevaisuuden suunnasta. Äänestäjien antaessa mandaattinsa tulee selvitysten olla jo tehtynä ja on aika ryhtyä hommiin.

Bergroth-Lampisen välitilinpäätös todella koettelee uskoani tulevaisuuteen, koska taloutemme on kuralla eikä kaupungin johdolla ole minkäänlaista kuvaa siitä, mihin suuntaan tätä laivaa tulisi ohjata. Pitää opetella purjehtimaan ennen kuin tarttuu ruoriin.

Äänestämiselle on Suomessa alaikäraja, 18 vuotta. Tulisiko sille asettaa myös yläikäraja? Asiaa tulisi vähintäänkin harkita.

Tällä hetkellä hoidamme talouttamme kestämättömällä tavalla, joka lankeaa meidän nuorten maksettavaksi. Miksi pian lusikkansa nurkkaan heittävää vanhusta kiinnostaisi, paljonko maallista mammonaa jää valtion tai kaupungin kirstuun heidän lähdettyään?

Vanhukset ovat minun hillopurkillani syötyään omansa viimeistä lusikallista myöten. En voi hyväksyä tällaista velaksi elämistä ilman pienintäkään aikomusta korjata talouden ongelmia.

Aaro Ali-Hokka

puheenjohtaja, Porin Nuorkokoomus ry

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut