Koronavirus pysäytti Pormestarinluodon lammasaidan rakentamisen - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Koronavirus pysäytti Pormestarinluodon lammasaidan rakentamisen

24.7.2020 20:00

Satakunnan Kansan mielipidepalstalla (SK 22.7.) eräs kirjoittaja ihmetteli Pormestarinluodon lammasaitauksen häviämistä. Kirjoittajan mukaan alueella toimiva asukasyhdistys olisi jollakin tavalla osasyyllinen aidan häviämiseen.

Tämä ei pidä paikkaansa. Kaikki Porin lähiöiden lammasaitaukset purettiin kaupungin toimesta.

Tämän vuoden tammikuussa Pormestarinluodon asukasyhdistyksen toimikunta aloitti kuitenkin valmistelut uuden lammasaidan rakentamiseksi. Porin kaupungin puistotoimi myönsi luvan, lampuri antoi suostumuksensa ja yhdistyksemme teki rakentamispäätöksen.

Sitten tuli maaliskuu ja koronavirus. Se rajoitti yhdistyksemme toimintaa ja pysäytti lammasaitahankkeemme kuin seinään. Aidan rakentamisesta kevään 2020 aikana oli pakko luopua.

Kesäkuussa päätimme siirtää sen kevääseen 2021. Ellei koronan kaltainen pandemia ole esteenä, Pormestarinluodon lammasaita lampaineen on paikallaan ensi kesänä.

Kirjoittaja kaipasi tietoa asukasyhdistyksemme toiminnasta. Vireä yhdistyksemme on toiminut ja näkynyt myös julkisuudessa koronan tuomin rajoituksin koko kevään.

Laadukas pyöräpajamme on ollut avoinna joka arkipäivä klo 8-12. Kirjatuvalla kuntoutuvaan työtoimintaan osallistuvat ovat olleet etätöissä karanteenin ajan. Heidän etätöinä tekemiä tuotteita olemme esitelleet nettisivuillamme ja sosiaalisessa mediassa. Nyt ovat aukioajat normaalit.

Pormestarinluodon asukkaille olemme huhtikuusta alkaen jakaneet ruokaa joka torstai. Jakelumme jatkuu 13.8. saakka. Koulujen alettua saa taas yli jäänyttä kouluruokaa.

Syysmarkkinat järjestämme 22.8. Monipuolisen ohjelman lisäksi tarjoamme markkinaväelle ilmaiseksi myös grillimakkaraa ja hattaroita.

Asukasyhdistyksemme harjoittaa vapaaehtoista kolmannen sektorin kansalaistoimintaa. Mukaan pääsee jäseneksi liittymällä ja täysivaltaisena jäsenenä pysyy jäsenmaksunsa maksamalla. Tarkempia tietoja yhdistyksestämme löytyy esimerkiksi nettisivuilta.

Toivomme mahdollisimman monen Pormestarinluodossa asuvan tulevan mukaan toimintaamme.

Teuvo-Jukka Urho

Pormestarinluodon Asukasyhdistys ry:n toimikunnan puheenjohtaja

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: