Politiikkaa ei hoideta lyömällä – kaikki väkivalta on tuomittava yli puoluerajojen - Lukijalta - Satakunnan Kansa

Politiikkaa ei hoideta lyömällä – kaikki väkivalta on tuomittava yli puoluerajojen

23.7.2020 20:00

Perussuomalaisten kunnallispoliitikko ja eduskunta-avustaja joutui silmittömän väkivallanteon kohteeksi kotonaan. Tällaiset järjettömät hyökkäykset eivät missään olosuhteissa kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan ja ne pitää ehdottomasti ja laajasti tuomita riippumatta puoluekannasta ja henkilökohtaisista mielipiteistä.

Jos ja todennäköisesti kun edellä mainitun teon motiiviksi paljastuu politiikka, rangaistusten tulee olla ankarimpia mitä Suomen lainsäädäntö sallii. On kestämätöntä, että ihmiset jotka omalla panoksellaan pyrkivät demokratiassa vaikuttamaan asioihin, joutuvat pelkäämään fyysisen koskemattomuutensa puolesta.

Kaikkien, jotka lähtevät omalla nimellään rohkeasti mukaan yhteisten asioiden hoitoon ja uskaltavat esittää mielipiteensä omalla persoonallaan, täytyy ymmärtää se tosiasia, että välillä sanan säilä lyö nenälle ankarastikin. Missään tapauksessa kenenkään mielipiteet tai sanomiset eivät saa johtaa siihen, että häntä lyödään omassa kodissaan tai missään muuallakaan vasaralla päähän kymmeniä kertoja.

Fyysisellä väkivallalla uhkailukin on yksiselitteisesti täysin tuomittavaa. Onneksi tästäkin asiasta vallitsee maassamme lähes täydellinen yksimielisyys. Marginaaliryhmä, joka kuvittelee harhoissaan, että suomalaisessa yhteiskunnassa asioita hoidetaan murhilla ja pahoinpitelyillä, on tuomittu epäonnistumaan.

Hannu Kaalikoski

Pori

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: