SK:n toimittajan kolumni homokammoisille suunnatuista pelkopoleista tyrmistytti Päivi Räsäsen: Vakaumus ei ole fobia - Lukijalta - Satakunnan Kansa

SK:n toimittajan kolumni homokammoisille suunnatuista pelkopoleista tyrmistytti Päivi Räsäsen: Vakaumus ei ole fobia

Kansanedustaja Päivi Räsänen on iloinen siitä, että Yhdysvalloissa moni osavaltio on tiukentanut aborttilakejaan.

21.1.2020 15:42

Satakunnan Kansassa (18.1.) julkaistussa kolumnissa ”Pitäisikö perustaa oma pelkopoli hysteerisesti homoja pelkääville?” Toimittaja Anne Nikka mainitsee minut nimeltä ja ehdottaa, että kristillisen arvomaailman omaaville ja Raamatun evankeliumin uskoville tulisi perustaa pelkopoleja homofobian vuoksi.

Kirjoitus tuo vaarallisella tavalla mieleen totalitarismin, jossa toisinajattelijat on suljettu mielisairaaloihin tai laitettu hoitoon. On väärin leimata fobiaksi mielipide ja vakaumus. Suomen perustuslain 11 pykälässä säädetään oikeus ilmaista vakaumus. Oikeutta tukevat lukuisat kansainväliset ihmisoikeussopimukset. Vakaumuksen ilmaisu edellyttää sananvapauden toteutumista.

YK:n ihmisoikeusjulistus syntyi toisen maailmansodan jälkeen ja sotaa edelsi sananvapauden kaventaminen totalitaarisissa maissa. Sanan- ja uskonnonvapaus ovat demokratian kulmakiviä. Oikeus ilmaista uskonnollinen vakaumus ja siihen pohjautuvia mielipiteitä julkisesti ovat osa näitä vapauksia. Klassisen kristinuskon mukaiset mielipiteet ei pitäisi olla tavattomia maassa, jossa kristinuskon juuret ovat syvät.

Kiistän sen, että pelkäisin homoseksuaalisia lähimmäisiäni tai heidän seksuaalisuuttaan. Kunnioitan homoseksuaalisia ystäviä tuttava- ja ystäväpiirissäni ja heillä on täysin sama ihmisarvo.

Lainsäätäjänä hartaasti toivon, että Suomi säilyisi myös kristillisen maailmankuvan omaavia henkilöitä suvaitsevana ja kunnioittavana vapaana kansalaisyhteiskuntana, jossa voi pelkäämättä ilmaista toisistaan poikkeavia mielipiteitä. Lääkärinä koen epätieteelliseksi uskonvakaumuksen rinnastamisen sairauteen, joka vaatii hoitoa. Rohkaisen jokaista käyttämään sananvapauttaan myös vaikeissa kysymyksissä.

Päivi Räsänen

Kansanedustaja (kd.), lääkäri

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut