17-vuotiaat keksivät bisnesraon rengasyrittäjinä: ”Asiakkaiden ei tarvitse lähteä kotipihaa kauemmaksi”

Kesärenkaiden vaihtosesonki käy nyt kuumana. Nuoret miehet päättivät tarjota vaihtoehdon rengasliikkeiden palveluille ja kiertävät vaihtamassa renkaita asiakkaiden omilla pihoilla. Lue jutusta vinkit myös omatoimiseen renkaiden vaihtoon.

Eppu Hannula, 17, vaihtaa renkaita ihmisten kotipihoilla jo toista kautta. Kausityön innoittamana syntyi myös oma toiminimi Apuvarsi.

Tampere

Eppu Hannulan viikonloppu kuluu tiiviisti töiden parissa. Lauantain ja sunnuntain aikana 17-vuotias nuori kiertää Länsi-Tampereella vaihtamassa noin kolmenkymmenen auton renkaat.

”Sesonki on nyt parhaimmillaan. Ensi viikon alkukin alkaa olla varattu, mutta torstaista eteenpäin kalenteristani löytyy hyvin aikoja”, Hannula kertoo.

Hannula keksi tehdä renkaiden vaihdosta itselleen kausityön viime syksynä. Talvella hän perusti Apuvarsi-nimisen toiminimiyrityksen ja avasi verkkoon ajanvarauskalenterin.

”Renkaiden vaihtoja on takana nyt yli 150, eli alan salat alkavat olla hallussa.”

Kuka?

Eppu Hannula

17-vuotias tamperelainen.

Perustanut renkaiden vaihtamista ja mahdollisia muita tulevia kausitöitä varten tänä vuonna oman Apuvarsi-yrityksen.

Lisätietoja yrityksestä ja ajanvaruksesta Facebookista @Apuvarsi - Renkaanvaihto Tampere

Asiakkaat sosiaalisesta mediasta

Hannulan monet sukulaiset ovat yrittäjiä, ja myös Hannula itse on tykännyt koko ikänsä tehdä pikkuhommia rahaa vastaan.

”Vaihdoin vanhemmilleni renkaita, kun keksin, että tämähän voisi olla käypä bisnesidea. Asiakkaat pääsevät helpolla, kun voivat tilata minut omalle pihalleen sen sijaan, että kuljettavat renkaat liikkeen pihaan.”

Hannula vaihtaa renkaita Länsi-Tampereen alueella sekä Ylöjärven puolella Siivikkalassa ja Vuorentaustassa. Palvelu sisältää renkaiden vaihdon lisäksi renkaiden ja jarrujen kulumapinnan tarkistuksen, renkaiden ilmanpaineiden tarkistuksen ja renkaiden urasyvyysraportin.

”Asiakkaita on löytynyt Facebookin ryhmien ja puskaradion välityksellä hyvin.”

Kuka?

Mikko Scholes

17-vuotias tamperelainen.

Vaihtaa lukio- ja ammattikouluopintojensa ohessa sesonkiluontoisesti renkaita kevytyrittäjänä.

Lisätietoja ajanvarauksesta löydät Facebookista @Mikko Scholes.

Illat renkaiden vaihtoa

Myös 17-vuotias Mikko Scholes vaihtaa tänä keväänä renkaita kevytyrittäjänä viiden kilometrin säteellä Tampereen keskustasta ja kilometrikorvausta vastaan myös kauempana. ”Viikonloppu on kiireinen, mutta ensi viikolle löytyy hyvin aikoja heti maanantaista asti”, Scholes kertoo.

Arkisin Scholes käy koulua, mutta iltapäivät ja illat hän on varannut sesongin ajaksi tiiviisti asiakkaiden renkaiden vaihtamiseen. ”Opiskelen media-alaa, mutta vapaa-ajallani olen harrastanut kaikenlaista autoihin liittyvää, esimerkiksi huoltoa ja pesua.”

Yrittäjävanhemmat kannustivat

Renkaita Scholes on aiemmin vaihtanut vain perheenjäsenille, mutta tänä keväänä syntyi idea, että jokakeväinen projekti voisi olla hyvä tilaisuus kokeilla myös pienimuotoista yrittämistä. ”Vanhempani ovat yrittäjiä, ja he ovat houkutelleet minuakin jo jonkin aikaa aloittamaan omaa yritystoimintaa.”

Myös Scholesin palvelun hintaan kuuluu sekä ilmanpaineen tarkistus että urasyvyyden mittaukset.

Nuorten yrittäjien lisäksi renkaiden vaihdolla voi tukea myös esimerkiksi tamperelaisten koululaisten leirikoulua. Tampereen Steinerkoulun pihalla Muotialassa kakkosluokkalaisten vanhemmat vaihtavat renkaita oppilaiden leirikoulun hyväksi lauantaina 22. huhtikuuta. Linkki ajanvaraukseen löytyy koulun Facebook-sivulta.

Mitä?

Vinkit kesärenkaiden vaihtoon

Varmista urasyvyys Turvallisten kesärenkaiden urasyvyys on vähintään neljä millimetriä. Pienempi urasyvyys kasvattaa merkittävästi vesiliirtoriskiä.

Katso kulumat Epätasaisesti kulunut rengas on epävakaa ja haittaa turvallisuutta ja ajomukavuutta. Asenna aina vähemmän kuluneet renkaat taka-akselille.

Kunnolliset välineet Renkaiden vaihto vaatii tasaisen, tukevan alustan ja riittävän vahvan hallitunkin. Momenttiavaimella pultit ja mutterit saa kiristettyä valmistajan suosituksen mukaan. Alumiinivanteisten renkaiden pultit pitää jälkikiristää noin 100 kilometrin ajon jälkeen.

Muista huolellisuus Tarkista, että renkaiden pyörimissuunta on oikea ja mutterit oikein päin. Muista myös vanteen keskitysholkki.

Tarkista ilmanpaineet Painesuositus löytyy auton ohjekirjasta tai auton runkoon kiinnitetystä tarrasta.

Vinkit antoi Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut