Rengasratsiat alkavat Porissa – "Rengas on kuin tassu, joka pitää auton tiessä tai sitten ei"

Renkaita ratsataan Porin lisäksi Helsingissä, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Rovaniemellä.

Rengasyritysten työntekijät tarkistivat poliisin apuna autojen renkaita valtakunnallisen Rengasratsia-kampanjaviikon avausmittaustapahtumassa Helsingissä viime syyskuussa.

12.9. 7:45

Helsinki

Autonrengasliiton, Liikenneturvan ja poliisin jokasyksyiset rengasratsiat alkavat maanantaina 12. syyskuuta. Valtakunnallisten ratsioiden tavoitteena on muistuttaa rengasturvallisuudesta syksyn sadekeleillä ja aktivoida autoilijat tarkkailemaan renkaidensa kuntoa ja ilmanpaineita.

Kampanjan pääpaino on renkaiden urasyvyydessä, sillä syksyn märillä keleillä vain syvät urat auttavat pitämään tehokkaasti renkaan tiessä.

Lain minimivaatimus kesärenkaiden urasyvyydeksi on 1,6 millimetriä. Autonrengasliitto kuitenkin muistuttaa, että sadekelillä jo alle 4 millimetriä syvillä urilla ajettaessa on noudatettava erityistä varovaisuutta.

”Rengas on kuin tassu, joka pitää auton tiessä tai sitten ei. Rengasratsia on hyvä hetki katsoa, missä kunnossa oman auton tassut ovat”, Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora sanoo tiedotteessa.

Ratsioita järjestetään tällä viikolla Porissa, Helsingissä, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Rovaniemellä. Kaikista tarkastetuista autoista mitataan kulutuspintojen lisäksi ilmanpaineet ja kirjataan myös mahdolliset talvirenkailla ajavat autot.

Rengasratsiaa on järjestetty vuodesta 1997 lähtien.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut