Vapaa autoetu on käyttöetua yleisempi

Kaksi kolmesta autoedun saaneesta on valinnut vapaan autoedun, mutta se ei välttämättä tuo taloudellista etua. Käyttöetu on joka kolmannella työsuhdeautoilijalla.

17.4. 17:00

Masku

Suomen noin 80 000 työsuhdeautoedun saajasta noin kahdella kolmasosalla on vapaa autoetu ja kolmasosalla käyttöetu, kertoo Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen.

”Kaikissa tilanteissahan esimerkiksi vapaa autoetu ei ole työntekijälle lainkaan kannattava – esimerkiksi jos kilometrejä tulee hyvin vähän ja etu on osa kokonaispalkkaa”, Tolvanen sanoo.

Autoedun ottaja maksaa autostaan käyvän arvon verran, muistuttaa Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio. Autoedun arvo vaikuttaa veroprosenttiin aivan kuten rahapalkkakin. Esimerkiksi vapaassa autoedussa maksetaan myös yksityisajosta verottajan määrittämä kilometrihinta.

”Taloudellista etua autoedun saaja ei siis saa – muista kuin täyssähköautoista ja ladattavista hybrideistä viime vuoden alussa voimaan tulleen hankintakannusteen johdosta – mutta autoedun vahvuus on helppous ja huolettomuus”, Kallio toteaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut