Jouni Penttilä on ajanut 26-vuotiaalla Citroënillään pian 600 000 kilometriä - Liikenne - Satakunnan Kansa

Jouni Penttilä on ajanut 26-vuotiaalla Citroënillään pian 600 000 kilometriä – Autossa on erikoisuus, joka tekee kyydistä erityisen miellyttävää

Jouni Penttilän Citroën Xantialla on tahkottu pian 600 000 kilometriä, mutta ranskalaisen kyydissä reissut eivät liiemmin rasita. Sen takaa auton edistyksellinen kaasunestejousitus.

1990-luvun lopun Citroënit erottuvat muotoilustaan, sillä autojen linjat piirsi italialainen koriräätäli Bertone. Jouni Penttilä on kuvattu kahden Xantian kanssa. Niistä oikeanpuoleinen on lähes 600 000 kilometriä ajettu Penttilän käyttöauto. Sen konepellissä erottuu lommo, joka tuli peurakolarissa.­

4.5. 9:00

Sastamala

Jouni Penttilä nostaa auton konepellin ylös kotipihassaan Sastamalan Sammaljoen kylässä ja näyttää, miksi vuosimallin 1995 Citroën Xantia on hänelle yhä aivan verraton autovalinta.

Yhä siistin konetilan takareunasta, kohdista, joista normaalistikin lähtevät iskunvaimentimet etupyörille, löytyy kaksi vihreää jousipalloa. Tai oikeammin ”kuulaa”, kuten niitä sitikkapiireissä kutsutaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?