Avoimen joukkoliikenteen tulevista reiteistä kerätään mielipiteitä kyselyn avulla - Liikenne - Satakunnan Kansa

Avoimen joukkoliikenteen tulevista reiteistä kerätään mielipiteitä kyselyn avulla

Kyselyyn voi vastata helmikuun loppuun asti.

Kuvituskuva arkistosta.­

12.2. 10:48

Pori

Joukkoliikennejaosto toivoo asukkailta mielipiteitä avoimen joukkoliikenteen tulevista reiteistä kantakaupungissa, Meri-Porissa sekä Ulvilan ja Porin välillä, tiedottaa Porin kaupunki. Mielipiteitä kerätään kyselyn avulla.

Kyselyyn voi vastata osoitteessa www.pori.fi/linjastosuunnitelma helmikuun loppuun asti. Joukkoliikennejaosto pohtii kyselyn vastauksia ja linjaston reittejä kokouksessaan 9. maaliskuuta.

Kyselylomakkeella kartoitetaan asukkaiden mielipiteitä heille tärkeistä reiteistä.

– Reitin lisäksi vastaajaa pyydetään kertomaan, miksi hän useimmiten matkustaa, jotta reitin käyttäjien tarpeista syntyy parempi ymmärrys, suunnittelija Merika Lanne tarkentaa.

Nykyiset avoimen joukkoliikenteen liikennöintisopimukset päättyvät 6. kesäkuuta 2021. Uusien sopimusten valmistelu on aloitettu teettämällä linjastosuunnitelma, jossa on tutkittu nykyisiä reittejä, matka-aikojen nopeuttamista ja kuinka paljon matkustajia nousee linja-autoihin eri pysäkeiltä.

Joukkoliikennejaosto päätti kokouksessaan 9. helmikuuta 2021 palauttaa linjastosuunnitelman valmisteluun. Jaosto totesi evästyksenä valmistelun jatkamiseksi, että heille esitellyt reitit ovat hyvä suunnittelun lähtökohta, mutta jaosto toivoo kylien ja haja-asutusalueiden avoimen joukkoliikenteen tulevaisuudesta lisätietoa. Siksi jaosto kehotti aloittamaan neuvottelut sivistystoimialan kanssa koulukuljetusten ja avoimen joukkoliikenteen liikennöintikustannusten jakamisesta ja sujuvasta yhteisestä toteutuksesta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?