Porin joukkoliikennejaosto palautti linjastosuunnitelman valmisteluun - Liikenne - Satakunnan Kansa

Porin joukkoliikennejaosto palautti linjastosuunnitelman valmisteluun – Hyväksytyn palautusesityksen mukaan suunnitteluperusteista poistetaan miljoonan euron säästötavoite

9.2. 19:00

Pori

Porin kaupungin joukkoliikennejaosto on palauttanut tekeillä olevan linjastosuunnnitelman jatkovalmisteluun. Päätös oli yksimielinen.

Palautusesityksen teki jaoston puheenjohtaja Sanna Grönmark (vihr.). Hyväksytyn palautusesityksen mukaan suunnitteluperusteista poistetaan miljoonan euron säästötavoite, ja linjastolla varmistetaan asiointi- ja työssäkäyntiliikenteen sekä vaihtoyhteyksien turvaaminen myös reuna-alueilta. Tarkoitus on lisäksi huomioida niiden oppilaiden ja opiskelijoiden liikkumismahdollisuudet, jotka eivät ole oikeutettuja maksuttomaan koulukuljetukseen.

Tämän lisäksi jaoston mukaan pitää laatia osallistamissuunnitelma, jolla kuullaan kuntalaisia, sidosryhmiä, kaupunginhallitusta ja -valtuustoa sekä toimialoja linjastosuunnitelmasta.

Tarkoitus on aloittaa neuvottelut sivistystoimialan kanssa avointa joukkoliikennettä hyödyntävien koulukuljetusten aikatauluista ja maksuperusteista. Niissä olisi tavoitteena koulukyytijärjestelyjen todellisten kustannuksien korvaaminen joukkoliikenneviranomaiselle sekä mahdollisimman sujuva avoimen joukkoliikenteen toteutus.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?