Dieselautojen myynti romahti Suomessa – Etenkin yhdessä tapauksessa se on silti yhä järkevä valinta: ”Kyllä uskaltaa hankkia” - Liikenne - Satakunnan Kansa

Dieselautojen myynti romahti Suomessa – Etenkin yhdessä tapauksessa se on silti yhä järkevä valinta: ”Kyllä uskaltaa hankkia”

Diesel kärsii päästöhuijauksen aiheuttamasta huonosta maineesta, ja uudet hybridikilpailijat ahdistelevat. Kysyimme asiantuntijoilta, mikä on entisen käyttövoimasuosikin tulevaisuus ja uskaltaako sellaisen vielä ostaa.

Dieselin suosio laskee, ja syynä ovat etenkin Keski-Euroopan ruuhkapäästöt. Tekniikka kuitenkin sinnittelee vielä pitkään etenkin suurten autojen voimavaihtoehtona.

21.11.2020 15:00

Uusien dieselautojen myynti on vähentynyt Suomessa roimasti. Kokosimme autoalan eri asiantuntijoilta ja asiantuntijaorganisaatioilta vastauksia dieselautojen tulevaisuudesta sekä siitä, onko dieselin maine jo turhankin huono. Vastaajina olivat Vehon tiedotuspäällikkö Pekka Koski ja VTT:n johtava tutkija Juhani Laurikko. Lähteenä on käytetty myös Euroopan autokauppaa tilastoivaa ACEA:ta sekä Suomen Autoteknillistä Liittoa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: