Sähkömopot: markkinoidaan kiivaasti senioreille - Liikenne - Satakunnan Kansa

Seppo Lehtosen, 80, skootterilla voi ajaa jopa hissin sisään – Sähkömopoja markkinoidaan kiivaasti senioreille

Ketterän sähköskootterin voi ostaa omaksi tai saada lainaan terveydenhuollosta lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineenä. Seppo Lehtosen kauppareissut helpottuivat, kun hän sai apuvälinekeskuksesta lainaksi ketterän sähköskootterin. Tieliikenteessä laitteet ovat kummajaisia: joillakin voi ajaa jalkakäytävällä, toiset kuuluvat ajoradalle.

Seppo Lehtosen lainaskootteri on tarpeellinen apu ostos- ja asiointimatkoilla. Hän arvioi säästävänsä vähintään 50 euroa kuukaudessa, kun matkat voi kulkea itsenäisesti eikä taksin kyydissä. Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineenä myönnettävä sähköskootteri rinnastetaan tieliikennelaissa jalankulkijaan, jolloin maksiminopeus on 15 km/h.

10.8.2019 21:16

Ensimmäinen Seppo Lehtosen, 80, sähköajokki oli äkillinen heräteostos. Toinen luovutettiin apuvälinekeskuksesta. Nyt hän selaa kiinnostuneena muidenkin vastaavien laitteiden tuote-esitteitä.

Hämeenlinnassa asuva Lehtonen on tänä kesänä innostunut sähköskoottereista. Ne on hankittu helpottamaan sairauden muuten rajoittamaa liikkumista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos