Mikä on paras käyttövoima uudelle autolle? Vertailimme vaihtoehdot - Liikenne - Satakunnan Kansa

Tapio Leppinen vaihtoi kaasuautoon ja säästää nyt useita euroja sadalla kilometrillä – Vertailimme kaasun, sähkön, bensan, dieselin ja etanolin hyvät ja huonot puolet

Mikä on paras käyttövoima uudelle autolle? Oma maksukyky, käyttötarpeet ja tankkaus- tai latausmahdollisuudet ratkaisevat. Eläkeläinen Tapio Leppiselle biokaasu toi 40 prosentin säästön polttoainelaskuun kuukaudessa. Kaasuauton käyttövoimaverosta Leppinen luopuisi heti.

Biokaasua mahtuu Golfin komposiittitankkeihin enimmillään runsaat 17 kiloa. Tankkaus kestää hieman kauemmin kuin bensapumpulla, mutta hoituu letkun kiinnittämisen jälkeen täysin automaattisesti. - Kaasuajossa auton ääni on vähän hiljaisempi, muuten en huomaa mitään eroa bensiiniin, Tapio Leppinen sanoo.

5.10.2019 10:41

Tapio Leppisestä tuli kaasuautoilija neljä kuukautta sitten. Eläkkeellä olevan kemian diplomi-insinöörin tarkka kirjanpito paljastaa, että biokaasulla ajaminen on ollut kannattavaa sekä luonnon että oman kukkaron kannalta.

– Periaatesyistä ajan vain biokaasulla, vaikka maa- ja biokaasun hintasuhde ärsyttääkin. Keskikulutus on ollut 3,54 kiloa kaasua satasella.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: