Satakunnan Kansan vaalikone on nyt avattu – - Kuntavaalit - Satakunnan Kansa

Satakunnan Kansan vaalikone on nyt avattu – Löydä itsellesi sopivin ehdokas

Keillä kuntavaaliehdokkaista on samanlaiset arvot ja ajatukset kanssasi? Tee SK:n vaalikone ja testaa! Vaalikoneesta löytyvät jo noin 16 000 ehdokkaan kannat. Esimerkiksi Porilaista ehdokkaista lähes 300 on tähän mennessä vastannut koneeseen.

15.5. 7:00 | Päivitetty 15.5. 11:02

Satakunnan Kansan vaalikone on julkaistu! Pääset käyttämään kuntavaalien 2021 vaalikonetta osoitteessa satakunnankansa.fi/vaalikone.

Voit aloittaa vaalikoneen käyttämisen myös suoraan tästä:

Vaalikonetta käyttämällä voit löytää itsellesi ja arvoihisi sopivan kuntavaaliehdokkaan kotikunnastasi Satakunnasta tai muualta Suomesta. Voit myös tarkastella ehdokkaiden vastauksia ja tutustua heihin ennen äänestyspäätöstäsi.

Vaalikoneessa käyttäjä vastaa ensin väittämiin, minkä jälkeen kone kertoo ehdokkaat, joiden vastaukset olivat lähimpänä käyttäjän vastauksia.

Vaalikoneesta löytyvät jo noin 16 000 ehdokkaan kannat ajankohtaisiin kysymyksiin. Kuntavaaleissa on ehdokkaita yhteensä noin 30 000. Esimerkiksi Porista vastauksia oli perjantaina 14. toukokuuta mennessä koossa miltei 300 ehdokkaalta.

Sanoman yhteishanke

Satakunnan Kansan vaalikone on osa Sanoman yhteistä vaalikonehanketta, jossa ovat mukana myös Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Aamulehti sekä lukuisat paikallismediat, esimerkiksi Kankaanpään Seutu, Merikarvialehti, Rannikkoseutu ja Sydän-Satakunta.

Vaalikoneen taustalla on Sanoman kokenut vaalikonetiimi. Vaalikoneen teko aloitettiin toden teolla jo vuoden 2020 syksyllä.

Vaalikoneessa on yleisiä kysymyksiä, arvokysymyksiä ja lisäksi kuntakohtaiset kysymykset jokaisesta Satakunnan kunnasta. Kuntakohtaiset kysymykset on tehty Satakunnan Kansan ja paikallislehtien toimituksissa.

Vaalikone on käytettävissäsi kuntavaalien varsinaiseen vaalipäivään eli 13. kesäkuuta 2021 asti.

Kuntavaalit 2021

Kuntavaalit 2021 siirrettiin koronapandemian takia huhtikuulta 2021 kesäkuulle 2021.

Vaalipäivä on sunnuntai 13.6. Ennakkoäänestys kotimaassa on 26.5.–8.6. Ehdokasasettelu vahvistettiin 14.5.

Kuntavaaleissa valittavat uudet kunnanvaltuustot aloittavat työnsä 1.8.2021.

Satakunnan Kansan vaalikoneen löydät satakunnankansa.fi/vaalikone.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: