White Lies, José González ja viisi muuta kiinnitystä Pori Jazziin – mukana Woodstock-konkari

White Lies, José González ja viisi muuta kiinnitystä Pori Jazziin – mukana Woodstock-konkari

White Lies on Porin Jazzin uusin kiinnitys ensi kesän festivaalille.

Satakunnan Kansa

White Lies, José González ja Canned Heat liittyvät Pori Jazzin ensi kesän pääkonserttien artistikaartiin. Muita uunituoreita Pori Jazz -kiinnityksiä ovat yhdysvaltalainen soul- ja r&b -artisti Gabriel Garzón-Montano, r&b:n, elektronisen musiikin ja soulun elementtejä yhdistelevä Rhye, yhdysvaltalaisyhtye Cory Henry & The Funk Apostles sekä kuubalaislaulajatar Daymé Arocena.

Englantilaisyhtye White Lies sai lentävän lähdön uralleen, kun sen debyyttialbumi To Lose my Life nousi viime vuosikymmenen lopulla Ison-Britannian listaykköseksi. Synkkäsävyinen, muun muassa Joy Divisionilta ja Depeche Modelta vaikutteita ammentanut pop-soundi puri myös suomalaisyleisöön, jonka suosioon lontoolaisyhtye on noussut viimeistään energisillä esiintymisillään. White Liesin tuorein albumi Friends ilmestyi viime lokakuussa. Yhtye nähdään Kirjurinluodossa lauantaina 15.7.

Perjantaina 14.7. Poriin saapuu argentiinalais-ruotsalainen José González, joka tunnetaan pelkistetyn herkästä folk-popistaan. Saman päivän ohjelmistoon on lisätty Rhye, jonka vuonna 2013 ilmestynyt Woman -albumi on 2010-luvun parhaimmistoa.

Torstain 13.7. konsertissa esiintyvä yhdysvaltalaisyhtye Canned Heat kuuluu bluesin ja boogie-rockin legendaarisimpiin yhtyeisiin, ja oli yksi Woodstock-festivaalin esiintyjistä kesällä 1969. Noiden aikojen jäsenistä yhtyeessä ovat yhä mukana rumpali Fito De La parra sekä basisti Larry “The Mole” Taylor.


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Kovia nimiä kyllä tuntuu tulevan koko ajan lisää. Vielä kun pori jazzin johto saisi tuon konserttitapahtuman toimimaan samaan tyyliin kuin se toimi jyrki kankaan aikana. Ehkä myös sinne puolelle pitäisi palkata ammattilaisia.

  • Nimetön

    Minä haluaisin nähdä Sibelius-lukion nuoret kuorolaiset.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio