Kari SuniRauma

Lönnströmin taidemuseon vuoden 2017 taideprojektiin valittujen kuvataiteilijoiden Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen Keskustelupuisto - peli yhteisestä maaperästä alkaa nousta Raumalla keskustaan.

Taiteelliseksi peliareenaksi on valittu yhteistyössä Rauman kaupungin kanssa vuosikymmenet käytöttä ollut puistomainen alue Kalliokadun varressa.

Taiteilijat ovat tyytyväisiä kaupungin yhteistyöhön vihertoimen kanssa ja keskeisen paikan saantiin taideprojektiin. Heidän toiveensa on, että kerrostalojen keskelle nouseva puisto herättäisi myös keskustelun julkisten alueiden ja tilojen käytöstä sekä siihen liittyvästä päätöksenteosta.

Taidemuseo ja taiteilijapariskunta käynnistävät seuraavana vaiheena pelaajahaun, jossa etsitään tekijöitä, joiden tehtävä on suunnitella ja toteuttaa pelinomaisesti taidepuisto vuosien 2019-20 aikana.

Kallliokadun puistoalue jaetaan 36 osaan ja jokainen pelaaja saa käyttöönsä oman maatilkun sekä henkilökohtaisen 200 euron määrärahan oman osuutensa toteuttamiseen.

Pelaajalla on käytettävissä kuusi siirtoa, joilla omaa maatilkkua voi muuntaa ja rakentaa. Pelissä on mahdollisuus myös yhteistyöhön muiden pelaajien kanssa ja finaalissa yhteisen teoksen toteuttamiseen 14 000 euron budjetilla. Ehtona kuitenkin on ryhmän yksimielisyys ja yhteinen suunnitelma.

Taiteilijoiden toiveena on koota nykytaideprojektiinsa 36 raumalaisen ryhmä, jonka ikärakenne vastaa kaupungin väestöä. Pelaajat valitaan hakemusten perusteella syyskuussa ja suunnittelutyö alkaa lokakuussa.

Lisätietoa taideprojektista ja ilmoittautumisesta hakuun Keskustelupuisto.fi -nettisivuilla.

Lönnströmin taidemuseo
Rauman kaupunkikeskustassa Kalliokadulla on kerrostalojen lomassa säästynyt puistomaisena tonttialue. Se muuttuu ryhmätyönä taidepuistoksi vuosiksi 2019-22.

Rauman kaupunkikeskustassa Kalliokadulla on kerrostalojen lomassa säästynyt puistomaisena tonttialue. Se muuttuu ryhmätyönä taidepuistoksi vuosiksi 2019-22.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio