Satakunnan keskussairaalaan uutta taidetta – Kastehelmi paikalleen vajaan vuoden kuluttua

SSHP
Satakunnan keskussairaalaan uutta taidetta – Kastehelmi paikalleen vajaan vuoden kuluttua

Kastehelmi koristaa Satakunnan keskussairaalan uudisrakennusta ensi syksystä lähtien.

Milla Nurmi

Satakunnan keskussairaalan uudisrakennukseen haettiin uutta ilmettä kilpailun kautta.

Sairaanhoitopiirin taidekilpailun voittajaksi on valittu kuvataiteilija Satu-Minna Suorajärven ehdotus Kastehelmi. Teos on kasviaiheinen teräsveistos, ja se asennettaneen paikoilleen syyskuussa 2018.

Julkistamistilaisuus järjestetään rakennuksen käyttöönoton yhteydessä. Teoksen kokonaiskustannukset ovat noin 30 000 euroa.

Kilpailun tuomaristo painotti valinnassaan taiteellista laatua, ajattomuutta, kestävyyttä sekä erityisesti sitä, millaisia sisällöllisiä merkityksiä teokset luovat. Kaiken kaikkiaan tulleisiin ehdotuksiin oltiin tyytyväisiä.

Kilpailuraadissa olivat taiteilijoiden edustajina kuvataiteilijat Laura Lehenkari ja Tapio Haapala, läänintaiteilija Marjo Heino sekä lisäksi rakennuttajan ja käyttäjien edustajia.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio