Porin sähkökaapit koristellaan satakuntalaisten kirjailijoiden teksteillä

Heikki Westergård
Porin sähkökaapit koristellaan satakuntalaisten kirjailijoiden teksteillä

Porilainen Hanna-Riikka Kuisma on yksi kirjailijoista, joiden teksteillä koristellaan pian Porin kävelykadun sähkökaappeja.

Sini Kuvaja

Porin kävelykadulla sijaitsevat sähkökaapit päällystetään satakuntalaisten ja satakuntalaislähtöisten kirjailijoiden tekstein. Teksteihin liitetään myös niihin sopivia kuvituksia.

Näihin sähköisiin sanoihin pääsee tutustumaan avajaiskävelyllä, joka lähtee torstaina 21.6. Satakielilavalta kello 11. Avajaisiin on tulossa myös kirjailijoita kertomaan lisää omista tarinoistaan.

– Kävelykadun kulkijoille iloa ja löytämisen riemua tuodaan sanataiteen avulla katutilaan ja kaupunkipuistoon. Sähkökaapit ovat tylsiä ja menneet rumaksi, joten on hienoa saada niihin elämää ja väriä. Yleensä sähkökaapeissa on kuvataidetta, mutta täällä on haluttu tehdä hieman eri tavalla, kertoo suunnitteluhortonomi Katja Pesonen Porin kaupungilta tiedotteessa.

Sähkökaappeihin tulee sanataidetta seuraavilta kirjailijoilta: Aulikki Oksanen, Simo Frangén, Elina Wallin, Heli Laaksonen, Tapio Koivukari, Pertti Rajala, Arttu Tuominen, Arja Palonen, Hanna-Riikka Kuisma, Leila Tuure, Hannes Tiira ja Pauli Karmala. Heistä paikalla torstaina ovat Frangén, Kuisma, Karmala,Tiira, Tuominen ja Tuure.

Visuaalisen ilmeen on suunnitellut Vida Designen Heidi Valtonen.

Sähkökaappien sijainnin kartta löytyy Porin kaupungin sivuilta.


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Upeita ihmisiä valittu! Satakuntalainen kirjallisuus on voimissaan!

  • Nimetön

    Aika heikkoa on satakuntalainen kirjallisuus nykyään. Eivät huonot kirjat kavereiden kehuista parane.
    Kyllä nähty on!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio