Pori jazz

Pori Jazz tuo odotetun rockyhtyeen heinäkuussa Suomeen – luvassa tunnelmallinen konsertti

ENNIO LEANZA
Pori Jazz tuo odotetun rockyhtyeen heinäkuussa Suomeen – luvassa tunnelmallinen konsertti

Rock-ikoni Nick Cave valloittaa Kirjurinluodon heinäkuussa.

Pasi Mattila

Pori Jazzin torstain pääesiintyjä on varmistunut. Heinäkuun 19. päivä Kirjurinluoto Areenan lavalle nousee australialaisbändi Nick Cave & The Bad Seeds.

Vuonna 1983 perustettu yhtye on myynyt uransa aikana yli viisi miljoonaa albumia ja vaikuttanut lukemattomien muiden yhtyeiden ja artistien musiikkiin. Laulaja-lauluntekijä Nick Cave on yhtyeen kiistaton keulakuva, mutta samaan aikaan kyse on tiiviistä ja yhteen hitsautuneesta bändistä, joka on kuulostanut uniikilta aina ensialbumistaan From Her To Eternity (1984) lähtien.

Ylivertaisen karismaattisena rock-ikonina tunnettu Nick Cave on kunnostautunut myös kirjailijana, käsikirjoittajana ja näyttelijänä.

Nick Cave & The Bad Seedsin kuudestoista pitkäsoitto Skeleton Tree julkaistiin syyskuussa 2016. Albumin tausta on äärimmäisen traaginen, sillä Nick Caven 15-vuotias poika menehtyi tapaturmaisesti levyn nauhoitusten aikana. Arvostelumenestykseksi nousseen pitkäsoiton syntytarinaa valottava dokumentti One More Time With Feeling on vähintään yhtä vaikuttava kuin albumi itse.


Kommentit (6)

  • Fat

    Ikävää, että Rock valtaa vuosi vuodelta enemmän tätä Jazz tapahtumaa puhumattakaan lieveilmiöistä.Jos jazz on näin marginaalista voisi koko tapahtuman nimen päivittää.

  • Nimetön

    ”Odotetun” sanotaan otsikossa. Mun mielestä tää uutinen oli enemmänkin yllätys, positiivinen sellainen.

    Haluaisin nähdä sen ihmisen, joka on sanonut ääneen että ”Nick Cave tulee todennäköisesti ensi vuonna Pori Jazzeille”

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio