Oopperalaulaja Sari Nordqvist järkyttyi Porin Oopperan kohtalosta: Perinteen ei saa antaa unohtua Porissa

Kari Mankonen
Oopperalaulaja Sari Nordqvist järkyttyi Porin Oopperan kohtalosta: Perinteen ei saa antaa unohtua Porissa

Sari Nordqvist esiintyi viime vuonna Porin Oopperassa Ratsumiehessä.

Sini Kuvaja

Porilaislähtöinen oopperalaulaja Sari Nordqvist liikuttuu vahvasti kuullessaan uutisen Porin Oopperan konkurssista. Hän on esiintynyt Porin Oopperan tuotannoissa useasti, viimeksi Aulis Sallisen Ratsumiehessä viime vuonna.

–Sykähdyttävä uutinen. Olen todella surullinen, että Porin Ooppera on ajautunut tällaiseen tilanteeseen, Nordqvist toteaa.

Hänelle Porin Oopperalla on ollut suuri henkilökohtainen merkitys uralla. Heikki Jylhäsaaren kaudella 1990-luvulla hän teki Porin Oopperassa useita rooleja.

–Sain siten oman urani alkuun. Myös Kansallisoopperaan minua pyydettiin Porin Oopperan esityksen pohjalta, Nordqvist muistelee.

Nordqvist on vieraillut Kansallisoopperassa solistina vuodesta 1999 ja oli tällä kaudella mukana Giuseppe Verdin Trubaduurissa Azucenan roolissa.

Nordqvistin mukaan Porin Oopperan kaltaiset alueoopperat tarjoavat nuorille oopperalaulajille tärkeitä paikkoja kehittyä ja päästä esiin.

–Vaikka isommissa rooleissa pitää olla ammattilaisia, pienemmissä rooleissa pääsevät uudet tulokkaat kokeilemaan kykyjänsä ja kehittymään, Nordqvist sanoo.

Hän huomauttaa, että oopperan loppuminen köyhdyttää myös orkesterin, Pori Sinfoniettan toimintaa, koska vuosittaiset oopperat ovat suuri yhteinen ponnistus.

–Toivon, että jonain päivänä tilanne pystyttäisiin korjaamaan ja toiminta palauttamaan jossain muodossa. Ettei oopperan perinteen annettaisi ihan unohtua Porista. Surullista, olen tosi ikävissäni asiasta, Nordqvist kommentoi.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Olisiko Porin Ooppera voitu pelastaa tinkimällä tiukasta oopperalinjasta operetin suuntaan? Teatteritkin yksi toisensa jälkeen ovat ottaneet ohjelmistoonsa musikaaleja.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio