Nimekäs kaarti julki: Armi Toivanen, Laura Malmivaara ja Taisto Reimaluoto mukana Lainsuojattomien 24H-kieputuksessa

Kimmo Penttinen
Nimekäs kaarti julki: Armi Toivanen, Laura Malmivaara ja Taisto Reimaluoto mukana Lainsuojattomien 24H-kieputuksessa

Kultaisella Venlalla ja Jussilla palkittu Armi Toivanen on yksi 24H Porin näyttelijöistä.

Mikko EloPori

La-la-laa-la-laa!

Puhelimen soittoääni pärähtää soimaan. Toisessa päässä on yksi viime tipan varmistus Lainsuojattomat-festivaalin 24H Pori -projektiin.

–Tässä on Penttilän Mikko, tervehdys. Odotan innolla Lainsuojattomat-festivaalille tulemista, sillä olen kuullut tapahtumasta pelkästään hyvää. 24H-projektilta odotan hauskaa ja vähäunista toivioretkeä.

Lainsuojattomat järjestää nyt viidennen kerran hankkeen, jossa 6 käsikirjoittajaa, 6 ohjaajaa ja 24 näyttelijää työstävät vuorokauden aikana 6 lyhytnäytelmää nollapisteestä valmiiksi esitykseksi.

Viidennen kerran kunniaksi festaribussi hakee koko köörin Tampereelta ja Helsingistä.

–Tämän avulla päästään siihen 24H-meininkiin jo matkalla. Se nopea ryhmäytyminen ja yhteisöllisyyden tuntu ovat tärkeä osa projektia, jossa kaikki tapahtuu pikakelauksella, korostaa Lainsuojattomat-tirehtööri Angelika Meusel.

Rakastajat-teatteri julkisti koko osallistujalistan, joka on jälleen kerran nimekäs ja monipuolinen. Näyttelijöistä pistävät silmään muun muassa palkitut naiset Armi Toivanen ja Laura Malmivaara sekä kokenut Taisto Reimaluoto. Koko kolmikko osallistuu 24H-hankkeeseen ensimmäistä kertaa.

Viime vuoden tapaan yksi kuudesta esityksestä on ruotsinkielinen ja yksi on musikaali. Osallistujat ovat yleensä valmiita lähtemään aivan hulluihin haasteisiin.

–Viime vuonna näyttelijä Juha Hippi sanoi, että hän ei osaa ollenkaan ruotsia, mutta lähtee mielellään ruotsinkieliseen näytelmään. Hyvin hän siinä pärjäsi ruotsia puhuvien joukossa, Meusel naurahtaa.

Joel Maisalmi
Lukuisista elokuvista tuttu Laura Malmivaara osallistuu 24H-hankkeeseen.

Lukuisista elokuvista tuttu Laura Malmivaara osallistuu 24H-hankkeeseen.

Lainsuojattomat venyy nyt yhdeksän päivän mittaiseksi. Kahdelle viikonlopulle ja niiden väliin väljemmin sijoittuva ohjelma palvelee festivaalijärjestäjien mukaan yleisöä entistä paremmin.

Katuteatteri saa nyt viime vuotta isomman roolin. Kansainväliseksi katuteatterivieraaksi saapuu australialaisen varietee- ja katutaiteilija Corey Pickettin lisäksi yhdysvaltalainen Richard Hartnell, joka taiteilee läpinäkyvän, ilmassa leijuvan pallon kanssa.

Muusta oheisohjelmasta Meusel nostaa esiin paneelikeskustelun, jossa irlantilaisvieraat kysyvät, kenen ääni teatterissa kuuluu ja kenen ei.

–Tasa-arvokysymys on teatterissa tärkeä, sillä sekä Irlannissa että Suomessa naiset pääsevät ohjaamaan miehiä vähemmän.

24H Pori -esitykset käynnistävät Lainsuojattomat-festivaalin lauantaina 2.9. Klo 19–21 Kulttuuritehdas Kehräämössä. Kuusi pienoisnäytelmää on työstetty tyhjästä edeltävän vuorokauden aikana.

Lainsuojattomat-ohjelma kokonaisuudessaan.

Hankkeessa mukana

24H Poriin osallistuvat näyttelijät: Anna Andersson, Wanda Dubiel, Dan Henriksson, Sanna Hietala, Niklas Häggblom, Jukka Keinonen, Marjaana Kuusniemi, Laura Malmivaara, Jarkko Mikkola, Petri Mäkipää, Mari Nenonen, Jarkko Niemi, Kaija Pakarinen, Jukka Peltola, Mikko Penttilä, Taisto Reimaluoto, Tinja Sabel, Kreeta Salminen, Ville Tiihonen, Armi Toivanen, Annu Valonen, Mikko Virtanen.

Ohjaajat: Pauliina Feodoroff, Miko Jaakkola, Alma Lehmuskallio, Maria Oiva, Janne Saarakkala, Jussi Sorjanen.

Käsikirjoittajat: Laura Gustafsson, Heini Junkkaala, Marko Järvikallas, Juha Mustanoja, Hanna Ryti, Fabian Silén.

Säveltäjä Katja Lampela, kapellimestari Petra Lampinen, muusikot Tomi Harrivaara, Jaakko Kotiniemi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio