Neumann ja Lindholm taas kirjaksi

Koituuko pitkään valmistellulla, Pori-rockin hulluja vuosia kertovalla kirjalla vuosikymmenen takaisen Dingo-kirjan kohtalo?

JENNI NORDSTRÖM
Neumann ja Lindholm taas kirjaksi

Ensi viikon perjantaina Bar Kinossa se tapahtuu: Dingon kulta-aikojen kokoonpano eli Pepe Laaksonen, Quuppa Seittonen, Jonttu Virta, Pete Nuotio ja Pertti Neumann palaa yhdessä lavalle.

Jukkapekka VarjonenPori

Pori-rock näyttää olevan tällä hetkellä muotia – ainakin kirjallisessa mielessä.

Dingo tekee ensi viikon perjantaina Bar Kinossa paluun keikkalavoille legendaarisella kokoonpanollaan.

Yhtyeellä on aihetta muutenkin juhlaan. Dingolta ilmestyy 9. kesäkuuta kokoelmalevy Autiotalon aarteet sekä myöhemmin tänä vuonna kirja yhtyeen laulajasta Pertti Neumannista.

Toimittaja Salla Nazarenkon Dingo-päällikön tarinat - kirjan arvioitu ilmestymisaika on lokakuussa.

Nazarenko on kuvaillut teosta ennemmin miehen muotokuvaksi kuin perinteiseksi elämäkertateokseksi. Kirjassa paljastetaan myös keitä ovat Neumannin elämän naiset ja mitä hän elämältä odottaa.

Yö-yhtyeen Olli Lindholmista ilmestyy puolestaan Lindholmin ja filosofian opettajan ja kolumnistin Arno Kotron yhdessä kirjoittama Yhden miehen varietee.

Ennakkotietojen mukaan kirjassa 35 vuotta rocklavoja kiertänyt mies kertoo muun muassa, mitä hän ajattelee rockin nykytilasta, menestyksestä, faneista, mediasta ja tulevaisuudesta.

Alustavien suunnitelmien mukaan kuluvana vuonna piti ilmestyä kolmaskin Poriin sijoittuva rock-kirja, toimittaja Tero Alangon Tukka pystyssä katuja astelen – Pori-rock 1984-1989.

Kirjasta jo viime vuoden keväällä ennakkotiedotteen lähettänyt kustannusyritys Johnny Kniga ei kommentoi kirjan julkaisun siirtymistä muuten kuin, että se ei ole ilmestymässä ainakaan tänä vuonna.

Porirock-kirjan julkaisu on pitkittynyt, vaikka siitä julkaistiin jo viime vuonna kansi.

Porirock-kirjan julkaisu on pitkittynyt, vaikka siitä julkaistiin jo viime vuonna kansi.

Lähivuosina nähdään, koituuko Alangon kirjalle sama kohtalo kuin Dingon viemää -kirjalle, jonka piti tulla myyntiin lokakuussa 2008.

Kirjassa rock-toimittaja Santtu Luodon ja Pori Jazzin tiedottajan Mikko Peltolan piti kertoa kaunistelematon tarinan Suomen kaikkien aikojen suosituimman pop-orkesterin nousuista ja laskuista.

Johnny Knigan mukaan Luoto joutui kuitenkin jättämään kirjaprojektin terveydellisistä syistä, jolloin hänen tilalleen otettiin Jope Ruonansuun Aatteleppa ite! -elämäkerran vuonna 2006 kirjoittanut Tommi E. Virtanen.

Satakunnan Kansan vuonna 2011 haastatteleman Virtasen suunnitelmissa oli kirjoittaa ensiksi Smack-basisti Jimi Seron elämäkerta loppuun ja siirtyä sitten Dingo-kirjan kimppuun.

Seron elämäkerta ilmestyi vuonna 2012. Viimeisin Virtasen kirjallinen työ on huhtikuussa ilmestynyt Ari Palsanmäestä kertova Suomen huutokauppakeisari -kirja.

Dingo ja Yö kansien välissä

Dingosta ovat aiemmin kirjoittaneet:

Kari Levola: Kunnian kentät, 1985.

Mika Virta ja Suvi Niemi: Dingolle rakkaudella, 1985.

Maria Schulgin, Johnny-Kai Forssell ja Pentti Kostamo: Kaikki huutaa Dingoo, 1985.

Emmi Martin: Minun Dingoni, toimitettu Seura-lehden Suomen Dingo-faneille järjestämän kirjoitus- ja piirustuskilpailun aineistosta 1986.

Pertti Neumann on kirjoittanut omaelämäkerran Tähti ja meripoika, 1992.

Yöstä Olli Lindholm ja Ilpo Rantanen ovat koonneet kirjan Likaiset legendat: 30 vuotta Yötä, 2011

Olli Lindholmin elämäkerran Yhden Yön tarina kaksikko kirjoitti 2003.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio