Pori Jazz

Leiriläiset pettyivät Nakkilassa: Popjazzleiri ei esiinny tänä vuonna Pori Jazzissa

Paula Herkman
Leiriläiset pettyivät Nakkilassa: Popjazzleiri ei esiinny tänä vuonna Pori Jazzissa

Popjazzleiri esiintymässä Pori Jazzissa vuonna 2016.

Sini KuvajaNakkila

Pori Jazzissa perinteisesti jazzkadulla esiintynyt Popjazzleiri puuttuu tämän vuoden ilmaisohjelmistosta. Valtakunnallinen Popjazzleiri alkoi Nakkilassa tiistaina.

48. kertaa järjestettävällä leirillä on totuttu siihen, että leiri esiintyy joka vuonna Pori Jazzin ilmaiskonsertissa. Leiriläiset ottivat tiedon perinteen katkeamisesta vastaan pettyneinä, kertoo Popjazzleirin johtaja Paula Herkman.

Leiri sai vasta kolme viikkoa sitten yllättäen tiedon, ettei sille tänä vuonna löytynyt esiintymisaikaa.

–Meidän toimintamme kannalta tieto tuli todella myöhään, Herkman harmittelee.

Leiri joutui Pori Jazzin päätöksen takia vaihtamaan oman pääkonserttinsa ajankohtaa. Perinteisesti leiriläiset ovat esiintyneet keskiviikkona Nakkilassa ja torstaina Pori Jazzissa. Jazzkonsertin jäädessä pois leiri siirsi jo keväästä asti mainostamansa Nakkilan konsertin torstaille.

–Ne jotka ovat leirillä 2.–5. kertaa ovat hyvin pettyneitä, koska he tietävät millainen elämys Pori Jazzissa esiintyminen on. Konsertti on ollut iso osa meidän leiriämme, Herkman sanoo.

Facebookissa vanhat leiriläiset ovat muistelleet jazzesiintymisiä lämmöllä ja kertoneet pettyneensä Pori Jazzin ratkaisusta.

–Tällainen vanhojen leiriläisten tuki on ollut sydäntä lämmittävää, Herkman sanoo.

Pori Jazz ilmoitti, ettei Popjazzleirin konsertti mahdu tänä vuonna sen ilmaistarjontaan. Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro kertoo, että ilmaisohjelmiston rakentaminen kymmenistä esiintyjistä on vaikea palapeli, johon leiriä ei nyt saatu sovitettua.

–Tänä vuonna oli erityistä palapelin rakentamista, kun Jazzpuistoa tehtiin keväällä ja kesän mittaan myöhäisemmällä aikataululla kuin normaalisti, Aro toteaa.

Joka vuonna lava-aikaa on rajallinen määrä, ja hyviä kandidaatteja paljon enemmän kuin ohjelmistoon pystytään ottamaan. Aro tähdentää, että kyse ei ole ensisijaisesti taloudesta vaan ohjelmakokonaisuuden rakentamisesta ja teknisen henkilökunnan miehityksestä eri lavoilla.

Nuoria esiintyjiä kuullaan Pori Jazzissa tänä vuonna uuden Palmgren-kesäorkesterin keikalla ja Pori Jazz Kidsin Young Talent Showcase -konserteissa.

Aro ei sulje pois Popjazzleirin esiintymistä Pori Jazzissa tulevina vuosina.

–Ja yhteistyön muotoja voi olla muitakin, esimerkiksi meidän muusikoita käydä leirillä vierailemassa, Aro ehdottaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yleisradio.


Lue myös nämä


Kommentit (17)

  • Nimetön

    Lapsille muutama hassu tunti ohjelmaa, eikä muka löydy esiintymisaikaa ja teknikoita. Surkeat järjestelyt.

  • Nimetön

    Käsittämätöntä, mutta ei yllätys viimeaikaiset muut sekoilut huomioonottaen. Valitettavasti en ennusta enää pitkää ikää ko. festivaalille nykyisessä kilpailutilanteessa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio