Korkea soittopaikka ei huimaa – Näin soi saksofoni Keski-Porin kirkon tornissa, katso video

Joonas Salli
Korkea soittopaikka ei huimaa – Näin soi saksofoni Keski-Porin kirkon tornissa, katso video

Soittaminen Porin yllä Keski-Porin kirkon tornissa on Sinikka Hännikkälälle huvipuistoon verrattava ilo.

Sini KuvajaPori

Osana Kirkkopuistossa soi -tapahtumaa porilainen Sinikka Hännikkälä on soittanut jo kahtena päivänä saksofonia Keski-Porin kirkon tornissa. Yläilmoista on kajahtanut Sibeliuksen sävellys Soi kunniaksi Luojan.

Päästäkseen erikoiseen soittopaikkaansa Hännikkälä kiipeää parisataa vanhaa puista porrasaskelmaa ylös torniin.

–Eilen vähän jännitti, kun menin sinne ensimmäistä kertaa, mutta tänään tuntui jo hyvältä. Portaat ovat hirveän jyrkät. Melkein yhtä ihanaa kuin menisi Särkänniemeen tai Linnanmäelle. Koko Pori avautuu jalkojen juureen, Hännikkälä kuvasi kokemusta.

Hän ei kärsi minkäänlaisesta korkean paikan kammosta. Soittaminen oli hänelle kaikkinensa mieluisa kokemus, hän kertoo ilahduttavansa mielellään ihmisiä ja soittavansa Jumalan kunniaa. Torstaina häntä tosin jännitti, eikä yksi ääni irronnut oikein saksofonista.

Kirkon tornista kajahtavaa saksofonia voi kuulla vielä lauantaina sekä sunnuntaina kello 12.45.

Hännikkälä on tunnetun porilaisen papin Matti Vuolanteen tytär. Hännikkälä asuu perheensä kanssa Porissa. Hän on työskennellyt nuorisotyön ohjaajana, tehnyt lähetystyötä ja opiskellut juuri itselleen sosionomin tutkinnon. Saksofonin soittoa hän on harrastanut 43 vuotta, 14-vuotiaasta saakka.

Katso video:

 


Kommentit (6)

  • Nimetön

    Tämän vois traditsuuniksi ottaa
    Raumalla on soitettu kirkontornista jo iät ja ajat.
    Kun Rauma on vanhempi kaupunki,niin kai siellä enempi osataankin?

  • Nimetön

    Kiitos Sinikka. Olipa hienoa kuunneltavaa. Olet aina niin myönteisen mukava.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio