Kantaesitys arvostelussa: Arkinen pienoismusikaali ilahduttaa ja tarjoaa pari korvamatoakin

Laura Malmivaara
Kantaesitys arvostelussa: Arkinen pienoismusikaali ilahduttaa ja tarjoaa pari korvamatoakin

Helmi-Leena Nummela ja Miika Laakso eläytyvät arkiseen tarinaan ja puhkeavat laulamaan.

Mikko EloPori

Äidin poika

Nuotio – Nykäsen esitys 10.9. Lainsuojattomat-festivaalilla.

Nuorelle miehelle kävi taas niin – parisuhde on päättynyt. Hylätyksi tulemisen kokemus vertautuu jälleen kerran siihen alkuperäiseen kokemukseen, kun pienen pojan äiti jätti hänet lastenkotiin.

Nyt tilanne on kuitenkin uusi, sillä ex-naisystävä onkin raskaana. Nuori mies joutuu kelaamaan, onko hänestä isäksi. Lapsuuden kokemus peilautuu tilanteeseen, jossa oma vanhemmuus on edessä.

Äidin poika on pieni, sympaattinen, elämänmakuinen tarina. Arkisuutta korostaa ikkunasta tulviva luonnonvalo ja pahvisista muuttolaatikoista rakennettu lavastus.

Paitsi että yllätys yllätys – nuori mies ja nuori nainen puhkeavatkin laulamaan pianon ja kitaran säestyksellä. Musiikki saa tarinan kohoamaan arjen yläpuolelle tavalla, joka on suuressa vaarassa kääntyä liiallisen paatoksen puolelle.

Onneksi pysytään juuri ja juuri aidan paremmalla puolella, vaikka jotkut melodiakulut ja venytykset tihkuvatkin siirappia. Arkinen pienoismusikaali on lajityyppinä harvinainen, mistä pisteet tälle kantaesitykselle.

Sitä paitsi hauraan optimistinen On pakko luottaa vaan -kertosäe jää soimaan mielen sopukoihin. Tekstittäjä Eppu Nuotiolla ja säveltäjä Jukka Nykäsellä on korvaa korvamadoille.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio