Between Past and Future

Aro Taher, Fatimah Yousif, Hosam Al-Obadi, Marwah Safaa, Muhaned Deaa Al-Ebrag, Odei Al-Jawadi, Thuraya Al-Obadi

30.3. saakka. Galleria 3h+k, Itsenäisyydenkatu 47, Pori, avoinna ke-pe 12-18, la-su 12-16.

Galleria 3h+k:n näyttely käsittelee aikaa menneen ja tulevan välissä. Nykyisyys näyttäytyy murrosiän kaltaisena, väliaikaisena ja hämmentävänä.

Hosam Al-Obadin (s. 1973) maalaukset jäsentävät maailmaa selkein värein ja merkein. Suomi, Irak, enkeli ja räjähdys ovat kuin opetustauluiksi tiivistettyjä tilannekuvia. Niiden vastakohdaksi tekijä on toteuttanut pakahduttavia runotauluja. Ne kuvaavat, miten kaikki on kahtia, kun puolet sydämestä on täällä, puolet siellä.

Kauneus, korut ja kimallus pohdituttavat Fatimah Yousifin (s. 1984), Marwah Safaan (s. 1987) ja Thuraya Al-Obadin (s. 1988) installaatiossa. Komeroon rakennettu tilateos janoaa vapautta laittautua ja kaunistautua, mutta näkee siinä myös kultaisen häkin.

14109478

Aro Taherin (s. 1986) piirrokset tavoittelevat teini-iän herkän kynäilyn tutuimpia aiheita, joutsenia, auringonlaskua ja naisen huulen kaarta. Hauskaksi sarja muuttuu, kun unelmien palmurannalla lämpiää hirsisauna.

Odei Al-Jawadin (s. 1984) ja Muhaned Deaa Al-Ebragin (s. 1984) seinämaalaus ihastuttaa. Kauniit värit ja yllättävät sommitelmat kattavat koko suuren näyttelyhuoneen. Huoneesta johtaa kaksi porttia, värikäs ja harmaa. Yksi seinä pyörteilee vihreänä, toinen komeana puna-musta-kultaisena kuutamona. Ikkunoiden välissä puu ojentelee siroja oksiaan.

Näyttelyn taiteilijat ovat muuttaneet Irakista Poriin. Heillä ei ilmeisesti ole aiempaa taiteilijataustaa, vaan he ovat löytäneet kuvataideharrastuksen täällä, Nyte ry:n Avoin tila -projektin kautta.

Toivottavasti hienoihin tuloksiin yltänyt yhteisötaiteellinen toiminta saa jatkoa.

Tuuli Penttinen-Lampisuo


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Näyttää mielenkiintoisilta kuviot kaaret ja värit kiinnittää huomion.

  • piiah

    En malta odottaa mennä kattomaan, vihdoinkin mun lähellä jotain kivaa 🙂

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös