Oletko huomannut uuden rakennuksen Kirjurinluodossa? – Tästä on kyse

Paviljonkiin koottava teos avautuu yleisölle 16. kesäkuuta.

Pelto-observatorio nousee Kirjurinluodon Hanhipuistoon.

Pori

Kirjurinluodon Hanhipuiston lammen rantaan Porissa rakentuu julkinen taideteos, tiedottaa kaupunki.

Porin taidemuseon tilaama teos on osa museon vuoden 2023 ohjelmaa, joka asettuu normaalista poikkeaville näyttelypaikoille museon ollessa remontin takia suljettu loppuvuoteen 2024 asti.

Pelto-observatorio-teoksen on toteuttanut kuvataiteilija Teemu Lehmusruusu useiden yhteistyökumppaneidensa kanssa. Sitä varten puistoon pystytetään maaseudun latorakennuksia muistuttava paviljonki.

Rakennus on osa monimediaista installaatiota, jonka sisällä yleisö voi aistia maan uumenissa tapahtuvia luonnon prosesseja – tapahtumaketjuja, jotka ovat voimakkaasti yhteydessä ihmisen toimiin maapallon ekosysteemissä.

Teoksen keskiössä on tiedotteen mukaan keskusteluyhteistyö Ilmatieteen laitoksen ja Carbon Action -tutkimusalustan kanssa, joka keskittyy tutkimaan hiiltä sitovia viljelykeinoja ja maanparannuksen metodeja. Rakennuksen on valmistanut timpuri Santeri Pöytäniemi.

Temppelimäiseen rakennukseen voi vetäytyä seuraamaan kasvukauden ihmettä suomalaisen pellon kontekstissa. Teos avautuu yleisölle 16. kesäkuuta, ja siihen voi tutustua aina 20. elokuuta asti.

Paviljonki on avoinna 25. kesäkuuta asti tiistaista sunnuntaihin 11–18, siitä heinäkuun loppuun maanantaista sunnuntaihin kello 11–18 ja elokuun aikana jälleen tiistaista sunnuntaihin kello 11–18.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut